MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Zo vind André zijn motivatie // Short Story

  • maandag 5 december 2022

Met deze video doet Andre zijn naam als "Video Crerator" eer aan. In deze 'short story' mountainbiket hij met zijn alter ego.

Zo vind André zijn motivatie // Short Story

Met dank aan het Zweedse kledingmerk Revolution Race

 

Enjoy!

 


 

 

Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!

Werkzaamheden mountainbikeroute Montfort gestart

  • zondag 4 december 2022

De werkzaamheden voor de nieuwe, bewegwijzerde mountainbikeroute bij Montfort zijn in volle gang. Vrijwilligers zorgen er samen met Het Limburgs Landschap en gemeente Roerdalen voor dat de mountainbikers vanaf dit voorjaar kunnen genieten van deze mooie route.
De nieuwe MTB-route wordt ongeveer 20 kilometer lang. Het pad loopt rond ’t Sweeltje achter camping Reigersbroek en via de achterkant van landgoed Rozendaal naar Schrevenhof. Van daaruit gaat de route richting het spoor en tot slot weer richting de stort van Montfort.

Werkzaamheden mountainbikeroute Montfort gestart


Wandelen én fietsen in de natuur
Een mooie en veelzijdige route dus door natuurgebieden ’t Sweeltje en Rozendaal, waar ook veel wandelaars te vinden zijn. Deze drukte heeft in het verleden tot gevaarlijke situaties geleid. Om dit in de toekomst te voorkomen, is het idee voor een aparte, bewegwijzerde mountainbikeroute ontstaan. We hebben, samen met enkele enthousiaste betrokkenen en bureau Tracks & Trails (met kennis over mountainbikeroutes), goed gekeken hoe de route het beste kan lopen. Zodat mountainbikers en wandelaars los van elkaar kunnen genieten van het gebied én het niet ten koste gaat van de natuur.


Vrijwilligers aan de slag
Onder regie van het Limburgs Landschap, in samenwerking met Track & Trails, wordt op dit moment gewerkt aan de aanleg van de mountainbikeroute. De vrijwilligers helpen met de afwerking van het pad. Denk aan het afvlakken van de randen en het afknippen van uitstekende wortels. Daar kunnen ze nog wel wat hulp bij gebruiken. Wilt u graag de handen uit de mouwen steken voor deze mountainbikeroute? Stuur dan een MAIL.
Bron: Gemeente Roerdalen 

Uitbreiding MTBroute Zwolle

  • zaterdag 3 december 2022

Vandaag wordt de uitbreiding van de MTBroute Zwolle in gebruik genomen. De route in het Westerveldse bos is met een stuk singletrack ongeveer 1 kilometer langer geworden.

Uitbreiding MTBroute Zwolle

De laatse weken is er door de vrijwilligers veel werk verzet lezen wij op hun facebookpagina. Naast de uitbreiding is er leemhoudend zand aangebracht op natte plekken, is een bruggetje vervangen en is er drainage aangebracht.