MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe MTB vereniging Zwolle

  • dinsdag 27 oktober 2020
Mountainbike Vereniging Veni Vidi Fietsi; voor beginners en fanatieke mountainbikers in Zwolle en Omgeving.

 

Het plan voor de oprichting van een mountainbike vereniging voor Zwolle en omgeving ontstond toen van der Wal en Bakker bij elkaar kwamen voor overleg over het onderhoud van de route in het Westerveldse Bos in Zwolle. Bakker heeft enkele jaren geleden vrijwillig de organisatie en uitvoering van het onderhoud van de route in het Westerveldse bos op zich genomen.

Nieuwe MTB vereniging Zwolle

Tijdens deze ontmoeting tussen de twee werd de wens uitgesproken voor een vereniging specifiek gericht op mountainbikers en hun wensen en behoeften. Deze wens werd een concreet plan en twee weken later al – op afgelopen 7 oktober - vond een eerste online informatieavond plaats met 30 geïnteresseerden uit het eigen netwerk. De avond was een succes en kreeg vele enthousiaste reacties. En al snel volgden ook de eerste aanmeldingen van vrijwilligers waardoor de vereniging nog concreter in beeld kwam.

Zo’n nieuwe vereniging heeft natuurlijk ook een naam nodig: tijdens de informatieavond werd een enquête uitgestuurd met verschillende voorstellen en de mogelijkheid tot het doen van suggesties. De kersverse vrijwilligers zijn daarna samen tot een besluit gekomen.

 

Afgelopen weekend werd er onderhoud gepleegd aan de MTBroute Zwolle in het Westerveldse Bos.

 

Mountainbike vereniging Veni Vidi Fietsi (tijdelijke werknaam en kan nog worden aangepast) waarbij betrokkenheid en (gezamenlijk) fietsplezier van de leden voorop staat – gaat zich richten op mountainbikers van elke leeftijd en elk niveau in de regio.

Op 19 november aanstaande om 20:00 uur is er een tweede online informatieavond voor geïnteresseerden: je kunt je hiervoor aanmelden via www.venividifietsi.nl.

 

Tijdens deze informatieavond zullen Bakker en Van der Wal meer vertellen over hun plannen en ideeën en over de verdere planning. De officiële notariële oprichting van Veni Vidi Fietsi zal begin 2021 plaats vinden.

André vlog #16

  • maandag 26 oktober 2020

Om de Parkstadroutes te rijden en filmen verbleef André een weekend in Zuid-Limburg.

André vlog #16

In deze video krijg je een sneak peak van de routes, een heleboel flauwe grappen en een blik achter de schermen.

Enjoy!

 

 

Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!

Routeonderhoud

  • maandag 26 oktober 2020

Afgelopen weekend is er weer druk geklust op en aan de Nederlandse mountainbikeroutes. We kwamen tal van berichten (en foto's) tegen. Het waren heel uiteenlopende werkzaamheden: bladblazen, bijwerken van afwatering, vernieuwen van hekwerken, aanleg nieuw tracé en ... vlonderbouw.

 

Hier een kleine greep uit de foto's van de onderhoudswerkzaamheden.  Hulde voor alle vrijwilligers!

Routeonderhoud

Oproep

Wil jij ook je zo'n toffe route? Waar regelmatig onderhoud aan wordt gepleegd? Heb je in het weekend een paar uurtjes over? Meld je dan aan bij één van de vele onderhoudsgroepen.

 

Geen idee waar? Stuur ons een mailtje (support@mtbroutes.nl) en we helpen je verder.