MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bikefreak-magazine nummer 108 is uit!

  • dinsdag 7 april 2020

Nummer 108 is zojuist online gegaan. Met het verschijnen van deze editie hebben we helaas met een wereldwijde uitbraak van het coronavirus te maken en zijn de meesten van ons aan huis gekluisterd.

 

Bikefreak-magazine nummer 108 is uit!

 

In deze april uitgave publiceren we een testverslag van de Cube Reaction Race, Marin Rift Zone 2 en de Fulcrum Red Metal 5-wielset. We zetten de fiets van Bas Peters in de schijnwerpers. Bas werd maar liefst driemaal Nederlands kampioen in de marathon discipline. Rijtechniekspecialist Michel Romen geeft je alle ins en outs over de Manual in woord en beeld.

 

In de sleutelrubriek tooltime monteren we een dropper post en vertellen we je waar je allemaal op moet letten bij de montage van zo'n verstelbare zadelpen. Wil je op pad met de nieuwste 2020-modellen voor een test, dan ben je welkom op het Bikefreak-testcenter, in het artikel tref je alle fietsen en data aan om te komen testen. Een prachtig trailhuntingavontuur met Hans Rey in Tasmanië. Bikers Paradise Derby & St. Helens met 239 kilometer MTB-trails aan het 'einde van de wereld'! Door de uitbraak van het coronavirus is de aankondiging voor de inschrijving van het TEST-festival helaas stopgezet. We gaan het evenement verplaatsen naar het najaar.

 

Natuurlijk is het TEST-festival wel het laatste waar we op zitten te wachten, er zijn immers belangrijkere zaken die prioriteit hebben tijdens de uitbraak en razendsnelle verspreiding van het coronavirus. Het coronavirus dat uitbrak in China heeft inmiddels de gehele wereld in zijn greep en we zijn zeker nog niet verlost van deze catastrofe. Laten we er met z'n allen het beste van maken en thuis blijven om de verspreiding van het virus tot stilstand te brengen. Wellicht kunnen we door deze tijdelijke isolatie spoedig weer genieten van onze vrijheid.

 

'Stay safe, stay home'

P.S. Wil je Bikefreak-magazine voortaan iedere maand als geprint tijdschrift met de post toegezonden krijgen? Sluit dan vandaag nog een voordelig abonnement af voor de 9 uitgaven van april t/m december 2020. Kijk op de website voor de abonnementsactie en schrijf je vandaag nog in. Het gedrukte tijdschrift van de maand april gaat dinsdag 7 april op de post! Hebben we je aanmelding van het print-abonnement vóór 6 april binnen dan ben je nog op tijd om het april-nummer op je deurmat te ontvangen.


Veel lees- en kijkplezier met deze uitgave!

KLIK HIER om Bikefreak Magazine 108 te lezen!

 

Guido Kartner
Hoofdredacteur Bikefreak-magazine

Video MTBroute Harderwijk

  • maandag 6 april 2020

De routevideo van deze week: MTBroute Harderwijk. De route (21 kilometer) is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Ermelo en Harderwijk, Natuurmonumenten en Vitens. Aanleg en onderhoud wordt gedaan door de vele vrijwilligers van Wielervereniging Noord Veluwe en VWV Ermelo met ondersteuning van lokale ondernemers.

 

André (MTB_Challenge) maakt voor zijn "Challenge" video's van alle Nederlandse MTBroutes. Inmiddels ligt het aantal vastgelegde MTBroute-video's ver boven de 100. 

 

Video MTBroute Harderwijk

 

 

Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!

 

#MTBroutesNL #mtbroutes #MTB #TOP10 #Mountainbike #Mountainbiker #instamtb
#MTB_Challenge #TrailVideo #mtbtrailawards #Harderwijk

MTBroute TOP10 bijgewerkt 04-04-2020

  • zaterdag 4 april 2020

De TOP10 is weer bijgewerkt. Op plaats 1 MTBroute van Appelscha(Bosberg) gevolgd door Amerongen op plaats 2 en op de 3e plaats Netersel.

 

Om de coronacrisis het hoofd te bieden adviseert de overheid iedereen met klem aan: #BlijfThuis Maar een frisse neus halen mag en wil je dat op je (race/mtb)fiets doen lees dan het volgende nog eens goed door:

 

Veel gebieden en parkeerplaatsen dit weekend afgesloten
Op meerdere plaatsen geldt een noodverordening en op grond daarvan is op plaatsen waar dit weekend veel mensen verwacht worden het gebied en/of parkeerplaatsen afgesloten.  

 

Sport Veilig - Word niet overmoedig
Ga je ondanks het dringende advies om binnen te blijven toch (alleen) een rit maken; Voorkom dat zorgprofessionals zich zorgen hoeven te maken om een fietsongeluk en rijd behoudend. Het gemiddelde van je rit is even niet belangrijk. En die technische trail of rock garden bewaar je beter voor een volgende keer. 

 

Voor MTB'ers in het bijzonder geldt zeker:

  1. Rijd alleen! Neem beslist een telefoon mee, zodat je altijd iemand kan waarschuwen in geval van nood.
  2. Houd afstand! Wij raden 10 meter aan! Je weet nooit wanneer een voorganger afremt of plots gaat stilstaan.
  3. Haal niet in! Je komt dan zeker niet binnen de 1,5 meter regel. Wacht tot het breder is, of overleg even met je voorligger. Heb geduld.
  4. Stop alleen op plekken waar anderen kunnen passeren. Dus niet midden op een pad of een kruising.
  5. Draag een altijd een helm! 
  6. Leeg je neus niet! Het coronavirus verspreidt zich via je neusvocht. Hiermee kun je anderen besmetten.
  7. Bosperceel gesloten! Ga dan die route NIET rijden. Je bent dan in overtreding en maakt kans op een forse boete.

RideSolo - BlijfGezond - BeNice

 

Goed weekend!

MTBroute TOP10 bijgewerkt 04-04-2020

 

Rang Plaats Provincie Afstand Hoogtem. Score
1 Appelscha (Bosberg) Friesland 4 km 73 m 4,58
2 Amerongen Utrecht 18 km 374 m 4,50
3 Netersel Noord-Brabant 4 km 101 m 4,50
4 Maastricht (St-Pietersberg-Observant) Limburg 5 km 171 m 4,42
5 Schoorl Noord-Holland 14 km 302 m 4,41
6 Amerongen - Leersum (HogeGinkel) Utrecht 7 km 138 m 4,35
7 Horst Limburg 17 km 164 m 4,32
8 Bergschenhoek Zuid-Holland 7 km 206 m 4,29
9 Hellendoorn Overijssel 17 km 237 m 4,29
10 Rijssen Overijssel 18 km 276 m 4,28

 

De TOP 10 is samengesteld door middel van de reacties van bezoekers op MTBroutesNL. Vanuit de laatste 20 beoordelingen wordt het gemiddelde berekend. Wil je ook een meedoen aan deze rating? Vul dan het route beoordelingsformulier in!