MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe Video Bikepark Oosterbeek

  • woensdag 14 april 2021

André Deunhouwer (MTB Challenge) is samen met Mark ten Napel (Velozine) voor de Bikepark Series op pad geweest naar de bikeparken in Nederland.

Nieuwe Video Bikepark Oosterbeek

Deze video het Bikepark de Melkweg in  Oosterbeek. Bikepark De Melkweg ligt op het terrein van zorginstelling Pluryn in Oosterbeek. Het bikepark is gemaakt voor en wordt onderhouden door de cliënten van deze zorginstelling, maar is voor iedereen toegankelijk. Het is vooral leuk voor de beginnende mountainbikers.

 

Veel kijkplezier!

 

Uitgebreide informatie over het Bikepark Oosterbeek vind je HIER

André Deunhouwer (MTB Challenge) gaat samen met Mark ten Napel (Velozine) voor de Bikepark Series op pad naar de bikeparken in Nederland.


 

 

Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!

Onderhoud MTBroutes 2021 week #14

  • dinsdag 13 april 2021

Weer een greep uit de werkzaamheden van de diverse onderhoudsgroepen. Deze week geen grote klussen. Maar toch wel weer dingen die het vermelden waard zijn. Zo werden, als pilot, de eerste twee BBB Cycling Toolsetjes geplaatst. De toolsetjes zijn beschikbaar gesteld door BBB Cycling in het kader van de verkiezing van de Goudenschop (MTB Trail Awards). Er is een beperkt aantal beschikbaar gesteld voor MTBroutes. De inschrijving hiervoor is inmiddels afgesloten.

 

Hulde aan de vrijwilligers

Onderhoud MTBroutes 2021 week #14

MTBroute Hardenberg
MTB Hardenberg had de eer om deze eerste set te mogen ontvangen en installeren! Namens de onderhouds commissie en alle gebruikers willen wij MTBroutes.nl(MTB Trail Awards) en BBB Cycling danken voor dit mooie gebaar en GH Hutten van Total Outdoor Vechtdal voor de mooie houten omlijsting waar de toolset op gemonteerd is.

 

 

MTBroute Gorssel(Zuid)

We ontvingen via MTBroutes.nl van BBB Cycling in het kader van de MTB Trail Awards een setje met onderhoud gereedschap die we ergens op één van onze routes konden ophangen zodat mountainbikers zelf een kleine reparatie kunnen uitvoeren.
Op de foto kun je zien welke gereedschappen beschikbaar zijn; je zult zelf de reparatie uit moeten voeren……..

 

 

MTBroute Netersel

De Stirling Rock sectie is openβœ…β— En dan meteen maar een spectaculaire foto van deze afdaling van de MTBroute Netersel. Bij het begin van de sectie is een waarschuwingsbord geplaatst, met dank aan Zeefdrukkerij Fiers BV πŸ‘ŒπŸ‘

 

 

MTBroute Dronten
Volop onderhoud aan The Freeroad. Dit was voorlopig de laatste zaterdagmorgen voor het reguliere onderhoud. Vanaf mei zijn we weer op de woensdagavond bezig.

 

 

MTBroute Almere(Beginbos) - in ontwikkeling
De route is nog in ontwikkeling. De route is vandaag flink onderhanden genomen met behulp van professioneel materiaal van de firma Rixax Verhuur. De ontbrekende stukken verharding langs de sloot aan de noordzijde en langs de Havendreef zijn eindelijk voorzien van verharding zodat je ook daar nu zonder 'moddercoating' kunt rijden. Er rest nog een klein stukje verharding ter hoogte van de voormalige vuilnisbelt, maar daar moeten we nog even wachten op toestemming van grondeigenaar SBB. (De route is nog niet te rijden!)

 

 

MTBroute Rolde
Zaterdag is er weer keihard gewerkt door onze fantastische vrijwilligers πŸ’ͺ. Compleet nieuwe cingel tracks in 3 lussen. 2 nieuwe lussen zijn al open, rij ze voorzichtig in de grond kan nog los zijn. Lus 3 zal de komende tijd gereed komen. Have Fun 🚡‍♂️!

 

 

MTBroute Lochem

De “wortelbocht” stond al heel lang op een lijstje als punt waar we nog eens wat aan zouden moeten doen.
Toen lus Lochem net klaar was schoten in deze bocht nogal wat fietsers rechtdoor, doordat ze deze toch wat listige bocht niet goed inschatten.
Na een eerste aanpassing ging het plotseling een heel stuk beter, maar aan de sporen konden we zien dat er af en toe nog wel eens een mountainbiker de bocht miste. Bij regen bleef er ook water in staan, waardoor de bocht extra glad werd.
Kortom: een mooie klus voor deze zaterdagochtend, de bocht nog een keer aanpassen πŸ™‚

 

IBM #64 GRATIS online magazine

  • zondag 11 april 2021

Het GRATIS magazine "International Mountain Bike" nummer 64 is vanaf vandaag te bekijken. Het betreft een engelstalig magazine met veel informatie. Klik HIER

 

IBM #64 GRATIS online magazine

 

Issue 64 has just gone live! This issue we talk to Irishman Oisin O’Callaghan on what it took to become World DH Champ, what it’s like being part of the YT Mob and more. We explore ancient smugglers trails between Switzerland and Italy. Ben Gerrish chats to the do gooders from Trash Free Trails, and Jordi Bago goes to explore Mallorca. The Angry Insider will give you an insight in what’s really going on in the minds and souls of people in the industry. In Getting Dialed we take a look how to upgrade your first aid kit, and we have bikes and components on test from Merida, Cube, Transition, OneUp Components, Kids Ride Shotgun and Melon Optics. Of course Clive Forth is on here to help improve your skills in his excellent technique section, and we have loads more inside too, be sure to check it out and share it with your friends!