MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

UTRECHTSE HEUVELRUG VIGNET 2024

  • maandag 13 november 2023

De huidige vorm, de roze sticker, wordt net als het Natuurmonumenten-vignet in 2024, vervangen voor een digitaal vignet. Je kunt deze opslaan in je Google- of Apple Wallet op je mobiletelefoon.

UTRECHTSE HEUVELRUG VIGNET 2024

Op de MTB-routes op de Utrechtse Heuvelrug moet je vanaf 2024 altijd een geldig persoonlijk digitaal vignet van het Nationaal Park kunnen tonen. Je koopt het vignet via https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl/vignet (webshop nu nog gesloten). Je aankoop verloopt als een doorsnee iDEAL-transactie. Het vignet bewaar je daarna in je Google- of Apple Wallet, als PDF in je smartphone of je print het op papier. Het vignet staat op jouw naam.

 

Het vignet 2024 is vanaf 1 december beschikbaar via de webshop op https://mtb-utrechtseheuvelrug.nl/vignet.

 

Het vignet is geldig vanaf 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024. Je huidige roze “sticker” vignet 2023 is nog geldig t/m 31 december 2023. De prijs is en blijft € 7,50 voor een heel jaar mountainbiken op de MTB-routes binnen het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

 

Het vignet is geldig op de mountainbikeroutes Rhenen, Kwintelooijen, Amerongen, Leersum, Zeist, Austerlitz, Kidsroute Austerlitz, Lage Vuursche, Hoge Vuursche en Soest. Samen goed voor 140 km fietsplezier op de MTB. In 2023 heeft de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug de route Soest kunnen toevoegen. Dat zijn zo'n 20 extra kilometers dankzij jullie financiële steun, de inzet van veel vrijwilligers en de medewerking van de gemeente Soest, Utrechts Landschap en enkele andere terreineigenaren.

 

Via het vignet draag je bij aan de aanleg, het beheer en het onderhoud van de mountainbikeroutes in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en aan de natuur rondom de routes. Natuurprojecten waar we dit jaar aan hebben bijgedragen zijn de aanleg mini-akkers Austerlitz, het wolvenraster Austerlitz en een bijdrage aan de kosten van de schaapskuddes die bij Staatsbosbeheer en Utrechts Landschap de heide begrazen. De Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug heeft ook een bijdrage geleverd aan het opschonen van de deels overwoekerde heide bij het Leersumse Veld.

 

bron: MTB Utrechtse Heuvelrug