MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Route werkzaamheden in Noord-Holland

  • donderdag 2 april 2020

Niet zo lang geleden stelden wij aan de onderhoudsgroepen van de mountainbikeroutes in Nederland de vraag om ons te vertellen aan welke tracks er op dit moment gewerkt wordt of wat de plannen zijn.

 

We kregen van de secretaris van MTB NoordWest uit Alkmaar een overzicht van de werkzaamheden in hun regio. MTB Noordwest is een vereniging vóór en dóór mountainbikers uit Noord-Holland, met een aantal duidelijke doelstellingen. Eén van die doelstelling van de club is:

 

"Een bijdrage leveren aan het onderhoud van bestaande-, en de aanleg van nieuwe mountainbike routes in de regio Noord-Holland. We doen dit in nauwe samenwerking met de beheerders van de gebieden waarin de routes zich bevinden".

 

Route werkzaamheden in Noord-Holland

 

Uit het onderstaande overzicht blijkt hoe ze deze doelstelling vorm geven:

 

- Schoorl (MTBroute Schoorl): De huidige route (Zuidlus) wordt voorlopig niet gewijzigd.Er wordt normaal onderhoud gepleegd. De Midden- en Noordlus worden komend jaar verder aangepakt en gereed gemaakt voor de opening. Het wachten is op het afgeven van een omgevingsvergunning. Alle andere procedures zijn nu in ons voordeel beslecht bij de Raad van State. Uiteraard zullen we aan de (geplande) opening aandacht geven. Hopelijk gaat dat dit jaar nog lukken. Zowel de rechtszaken als het onderhoud en materialen worden betaald uit de eigen middelen.

 

 

- Geestmerambacht (MTBroute Langedijk): De grote uitbreiding van de route laat nog even op zich wachten. Er moet eerst nog een grondruil plaatsvinden. Dit jaar hebben we toestemming om North-Shore’s te gaan maken en een kleine uitbreiding in het westelijke gedeelte. Onderhoud en materiaal worden betaald uit eigen middelen.

 

- Park van Luna (MTBroute Heerhugowaard):; Vorig jaar is begonnen met een nieuwe trailcrew. Er zijn plannen gemaakt en sinds jaren wordt er weer klein onderhoud gedaan. De route is weer berijdbaar en enkele kombochten zijn aangebracht. Bovendien is een begin gemaakt met de afwateringen. Komend jaar wordt de singletrack afgeschraapt zodat de hardere ondergrond weer boven komt en het pad breder wordt. Deze is overwoekerd. Verder mogen we een kleine uitbreiding in de vorm van een lus toevoegen. Onderhoud en materiaal wordt betaald uit eigen middelen.

 

- MTB-Spaarnwoude (MTBroute Spaarnwoude): Er wordt samengewerkt met MTB-Spaarnwoude. Er zijn daar mooie en ambitieuze plannen voor het parcours. Partick Jansen heeft een plan gemaakt voor een uitdagende, maar vooral ook een route voor alle niveau’s. Een route waarop het hele jaar gereden kan worden. De route zal dan ook geen last meer ondervinden van evenementen. Als het lukt de financiën rond te krijgen wordt er dit jaar begonnen. Wij zorgen voor het aanvangsbudget, MTB-Spaarnwoude regelt de subsidie aanvragen en samen zetten we eventueel een fundraising op. Verder faciliteren we MTB-Spaarnwoude en hebben we de samenwerking geïntensiveerd.

 

- MTB-Dijkgatbos (MTBroute Wieringerwerf): Er wordt gewerkt aan een uitbreiding. MTB Noord-West levert nu alleen een aantal vrijwilligers.

 

- MTB-Twiske (MTBroute Amsterdam): MTB Twiske werkt geheel zelfstandig. De uitbreiding en nieuwe route plannen voor  Purmerend komen niet van de grond.

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden van MTB-NoordWest? Bekijk dan hun Facebook pagina.


 

Bij jij nu één van die honderden vrijwilligers die werken aan het onderhoud en verbeteren van een mountainbikeroute en wil jij dit ook delen? Stuur dan een mailtje met jullie werkzaamheden of plannen aan: support@mtbroutes.nl