MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Werkzaamheden MTBroutes Zuid-Limburg

  • woensdag 15 april 2020

In de april 2020 nieuwsbrief van Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg lezen we over diverse routewerkzaamheden.

 

Werkzaamheden MTBroutes Zuid-Limburg

 

Routewerkzaamheden
De afgelopen weken werd aan enkele routes gewerkt. Vanzelfsprekend in de 1,5-meter-samenleving van tegenwoordig en daarom werden extra voorzorgen in acht genomen. Het ging daarbij vooral om werkzaamheden ter afronding van grotere projecten.

 

MTBroute Maastricht (Scharn)
In deze route zijn twee aanpassingen gerealiseerd. Nabij het Savelsbos is een trail richting Eckelrade in de route opgenomen en een trail vanuit Eckelrade terug naar de oorspronkelijke route. Beide trails lopen over redelijk brede veldwegen, met behoorlijk wat klimmen en dalen. Ook is zo een gevaarlijke kruising, onderaan de Oreberg, uit de route gehaald.

Meer informatie over de Maastricht: Scharn-route.

 

MTB route Gulpen
Op het plateau tussen Scheulder en Gulpen ("achter" Ingber, richting Stokhem) is de route verlegd, waardoor behoorlijk wat asfalt werd vervangen door brede veldwegen.

Meer informatie over de Gulpen-route.

 

MTBroute Valkenburg (Cauberg)
Er zijn nog enkele verbeteringen aangebracht, nadat deze route eerder dit jaar werd uitgebreid met het parcours dat in 2018 voor het Wereldkampioenschap Cyclocross werd aangelegd én een trail over Landal Kasteeldomein De Cauberg, de sponsor van deze route.

Meer informatie over Landal Cauberg Valkenburg-route.

 

MTBroute Valkenburg (Houthem)
De passage over het stort in Berg is geheel in de route opgenomen. Daarbij werd een halve kilometer asfalt vervangen door bijna twee kilometer singletrack. Ook werd de route verder gestroomlijnd en op plekken waar veel water was, werd de route verhoogd en werden waterdoorvoeren aangelegd.

 

Tenslotte zijn op het afgewerkte stort voor rekening van MOZL kweekbakken voor geelbuikvuurpadden geplaatst. Deze zeldzame amfibieën komen in dat gebied voor, op veilige afstand van de route. Ondiepe wateren zijn voor het behoud van deze soort essentieel. Door de droogte van de afgelopen zomers kwam van de voortplanting van de soort weinig tot niets terecht. Daarvoor zijn door ecologisch adviesbureau Natuurbalans-Limes Divergens B.V. de kweekbakken geplaatst, die onder beheer staan van Stichting Het Limburgs Landschap.

Meer informatie over de Shimano Valkenburg: Houthem-route.


 

MTB-Card Zuid-Limburg één jaar 'geldig'

 

 

Wij bedanken iedereen die inmiddels de MTB-Card Zuid-Limburg 2020 heeft gekocht.

 

Wie wél de 2019-card kocht maar nog niet de 2020-card vragen we bij dezen om ook die te kopen. Zo ben je voor slechts € 10 per jaar donateur van MOZL en steun je de routewerkzaamheden, ook in 2020.

 

De MTB-Card Zuid-Limburg 2020 kan hier worden besteld.

 

De framesticker 2020 is na aankoop af te halen bij adressen die hier worden opgesomd.

 

Houd rekening met mogelijk aangepaste openingstijden in deze tijd van corona.