MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB-VIGNET 2024 NATUURMONUMENTEN

  • vrijdag 10 november 2023

Het mountainbikevignet 2024 van Natuurmonumenten is vanaf nu verkrijgbaar. Bestel ‘m nu en draag ook in 2024 bij aan onderhoud van routes en bescherming van omliggende natuur. Het vignet is geldig van november 2023 tot en met 31 december 2024.

MTB-VIGNET 2024 NATUURMONUMENTEN

Nieuw! Digitaal vignet
Het is vanaf nu mogelijk om een digitaal vignet te bestellen. Een digitaal vignet kun je opslaan in de Wallet op je smartphone. Heb je je telefoon mee, dan heb je ook altijd je vignet bij je. Je kunt maar 1 digitaal vignet per keer bestellen omdat dit vignet persoongebonden is. Je kunt wel meerdere bestellingen doen. Vergeet dan niet om de bestelling op een andere (voor)naam te doen. Het digitale vignet kost € 15,- (€ 10,50 voor leden van Natuurmonumenten). 

 

Sticker
Wil je het MTB-vignet 2024 liever als sticker ontvangen? Dat kan ook. De prijs voor het MTB-vignet als sticker bedraagt 16,50 euro, dat is inclusief verzending. Als lid van Natuurmonumenten betaal je € 11,55. Hier kun je er nog wel meerdere van kopen per bestelling, met een maximum van vier vignetten per keer.

 

Meer info of bestellen? Klik HIER

 

Het Natuurmonumenten Vignet is verplicht op de volgende routes:

Bij de overige routes die onder Natuurmonumenten vallen is het gewenst om een vignet bij je te hebben.


 

Met de opbrengst worden materialen en gereedschappen gekocht om routes aan te leggen en te onderhouden. Alle routes worden door vrijwilligers onderhouden! Gelukkig zijn er ook nog tal van bedrijven die routes ondersteunen met materialen en/of gebruik van machines.

 

Regelmatig horen wij de opmerking; "Waarom niet 1 vignet voor heel Nederland". Helaas is dat niet mogelijk, er zijn teveel instanties die allemaal een verschillend belang dienen. Wel zet de NTFU zich in om toch met alle partijen in gesprek te gaan om tot één landelijk vignet te komen. Bedenk wel dat alle gelden worden gebruikt om jouw hobby zo leuk en attractief mogelijk te maken.