MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Rijk van Nijmegen Combi (Combi Routes)

  • Provincie Gelderland
  • 62,7 kilometer
  • 869 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 62,7 kilometer.
De rijrichting is zowel linksom als rechtsom (CW en CCW).
Markering

De route is gemarkeerd met palen met in het groen (Malden), paars (Groesbeek), rood (Nijmegen), blauw (Mook) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Parkeerplaats Boscafe de Zweef Groesbeekseweg 55A, 6581 in Malden Plan route
     afspuitplaats aanwezig
GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.78289, E 5.8843.

Omgeving

Op veler verzoek is er een combi-route gemaakt van alle routes die zijn gelegen in het Rijk van Nijmegen. Een mooie MTB uitdaging door dit werkelijk prachtige gebied. De combi-route heeft een totale lengte van 53,1 kilometer en er moeten zo’n 944 hoogtemeters bedwongen worden.

Aard van de route

De combi-route Rijk van Nijmegen kan op verschillende manieren gereden worden. Als je eerst de mountainbikeroute van Malden (groen) rijdt, start je recht tegenover de uitrit van het Boscafé en volg je de groene route. 

Je kunt ook eerst de combi van de drie grotere routes rijden. Je kiest dan bij het Boscafé de verbindingsroute groen-paars. Na een paar honderd meter kom je dan in het Groesbeekse bos op de route Groesbeek (paars). Deze route volg je tot aan de kruising met de Nijmeegse Baan. Hier is in de kleurcombi paars-rood de verbinding naar de route Nijmegen (rood) aangegeven.

Direct na de oversteek van de Nijmeegse Baan ga je links af de route Nijmegen (rood) volgen. Deze rijd je geheel rond tot je op ditzelfde punt terugkomt. Aan het eind van deze rode route kies je voor de verbindingsroute rood-paars. Je steekt de Nijmeegse Baan opnieuw over, en je rijd terug naar de route Groesbeek (paars). Je bent dan bovenaan de afdaling die bekend staat onder de naam Traumapad. 

Nu volg je de paarse pijlen van de route Groesbeek tot aan de splitsing naar de route Mook (blauw). Dit verbindingsstuk heeft een paars-blauwe aanduiding en brengt je op de route Mook (blauw). Deze kun je helemaal volgen. 

In deze combi route is ook het Bikepark Mook opgenomen. De meest linkse track op dit park is rood gekwalificeerd. De twee rechtse tracks hebben de kwalificatie zwart en dubbelzwart. Dat wil zeggen dat ze moeilijk en gevaarlijk zijn. Overschat hier niet je eigen skills.

Onderaan de afdalingen van het Bikepark is langs het grote hek de uitgang van het park en gaat de blauwe route verder.

Deze kun volgen tot je weer de verbindingsroute blauw-paars tegenkomt. Deze brengt je terug naar de paarse route die vervolgens tot het startpunt bij het Zweefvliegveld kan worden afgemaakt.

Extra

De route is zoals aangegeven volledig bepijld en is een combinatie van routes die ook te vinden zijn op onze site. Wel is het handig om de route ook op GPS mee te nemen, dit om verwarring bij de aanrijd- en verbindingsroutes te voorkomen.

Voor een beoordeling en/of opmerkingen ten aanzien van de individuele routes verwijzen we naar de routepagina's van deze routes.

Voor opmerkingen, suggesties over de bewegwijzering of tracks, kun je mailen

Onderhoud en ontwikkelingen aan de routes zijn te volgen via Facebook MTB Rijk van Nijmegen.

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Klik op het vignet en je wordt door gelinkt naar de donatiepagina van MTB Routenetwerk Rijk van Nijmegen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst voor deze route.