MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mook

 • Provincie Limburg
 • 17,9 kilometer
 • 336 hoogtemeters
 • 3,94 sterren
 • Route opmerking
Legenda: Route Verbindingsroute Afkorting Aanrijroute
BIKEPARK Mook GESLOTEN

Vanwege verbouwing is BIKEPARK Mook GESLOTEN !! vanaf 8 nov t/m 31 dec 2021

We bouwen de derde lijn, een double black naast de twee bestaande rode en zwarte lijn en drop-zone! Helaas moet daarvoor het hele park worden gesloten.

 

Vanaf 8 nov gaat de bouw echt beginnen! En daar hebben we heel wat handjes voor nodig, in het weekend én door de week.

 

Werkzaamheden zijn harken, scheppen en aantrillen. Dus neem een eigen hark en schep mee als je die hebt. Als je een eigen trilplaat hebt, is dat helemaal welkom.

 

In het weekend zoeken we ook mensen met ervaring als timmerman en shovel / kraantje bestuurder. Heb jij één of meerdere dagdelen tijd, vul dan het formulier in. ► Klik HIER voor het formulier!

 

Alvast bedankt! Zonder jullie is dit niet mogelijk.

 

Respecteer aub deze periode om niet te komen biken op het bikepark anders dan na overleg met ons.

Lengte van de route
De route heeft een lengte van 17,9 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is blauw (gemiddeld).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

 • Maaspark Mook, De Hove 1, 6585 AN in Mook Plan route
 • NS station Mook, Lindenlaan 31, 6584 AC in Molenhoek Plan route
 • Plasmolen, Rijksweg 201, 6586 AA in Plasmolen Plan route
 • Herberg - Restaurant ‘t Zwaantje, Groesbeekseweg 106, 6585 KH in Mook Plan route
 • Hotel-Restaurant De Wolfsberg, Mooksebaan 12, 6562 KB in Groesbeek Plan route
 • Eethuis De Diepen, Zwarteweg 60, 6596 MJ in Milsbeek Plan route
GPS track
Download alle GPX bestanden (zip) Download route GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.76423, E 5.90721.

Omgeving

Het Rijk van Nijmegen is een heuvelachtige streek in zuidoost Gelderland met heel veel natuurschoon. Als mountainbiker ben je te gast op terreinen die in beheer zijn van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere gemeentelijke en private terreineigenaren.
De routes van het MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen liggen tussen Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal en Mook en Middelaar en staan onder beheer van de gelijknamige stichting. In dit heuvelachtige gebied vind je naast een relatief eenvoudige route ook technisch en fysiek interessante en uitdagende routes in een mix van singletrack en wat bredere paden. Gelukkig zijn er voldoende restaurants nabij de route om de uitdagingen beter te kunnen doorstaan.

Aard van de route

De mountainbikeroute Mook voert je door de Mookse en de Groesbeekse bossen.
Vanaf het startpunt volg je de blauw bepijlde aanrijdroute. Vanaf Hotel de Wolfsberg en Restaurant ’t Zwaantje bereik je binnen enkele honderden meters de route. Vanuit de Maaspark in Mook en vanaf het NS Station is een korte aanrijdroute bepijld. Vanaf Plasmolen is het ongeveer 2 kilometer en voornamelijk verhard.Vanaf De Diepen loopt een deels onverharde aanrijdroute van ongeveer 3 kilometer.

De route heeft een blauwe markering en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld. De route Mook is iets minder technisch dan de routes in Nijmegen en Groesbeek.

De route bevat diverse mooi flowy singletracks en glooiingen met diverse klimmetjes en leuke afdalingen. Er is op Klein Amerika een afkortroute. Maak je gebruik van deze afkorting dan mis je een mooie lus over een panoramisch deel met fraai uitzicht op de omgeving en de stuwwal.

In Mook is een parallel lus (moeilijkheidsgraad rood = moeilijk) die voert over Bikepark Mook. Dit Bikepark is ingericht voor meer gevorderde bikers. Beginners volgen bij de afslag ‘Bikepark' de doorlopende blauwe route.

Respecteer de vele wandelaars die net als jij willen genieten van al dat fraais.
De route is te combineren met de mountainbikeroute Groesbeek (blauw/paarse pijlen verbindingsroute), die weer aansluit op de routes van Malden en Nijmegen.

Extra

Voor opmerkingen, suggesties over de bewegwijzering of tracks, kun je mailen

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook MTB Rijk van Nijmegen.

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Klik op het vignet en je wordt door gelinkt naar de donatiepagina.

Reacties

Beoordeel route
Patrick Noij
15 januari 2022
Droog

Vandaag Mook en Nijmegen gefietst. Beide routes waren zeer goed begaanbaar. 2 weken geleden op route Mook nog veel modder en klei maar dat is allemaal hersteld nu agv gepleegd onderhoud 👍🏼

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Eric
9 januari 2022
Bewolkt

Leuke route, we wilden Groesbeek rijden, maar nergens een paars bordje bij ‘t Zwaantje… dus maar Mook gepakt. Wel zwaar door de modderpartijen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Mooie afwisseling in technische moeilijkheid en landschap. Zeker geen geplaveide route. Echt nog natuurlijk. Genoten! Zeer gastvrije mensen bij ‘t Zwaantje! Goeie route!!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Koen van Tienen
9 januari 2022
Bewolkt

Leuke afwisselende route met veel brede paden.
Was vrij blubberig op veel delen, dus misschien niet de beste route na wat regenval

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Peter
3 januari 2022
Droog

Route lag er redelijk droog bij, slechts hier en daar een plas. Routepaal bij de afslag richting de zandweg ontbrak leek het, daardoor lopen velen het ‘veldenstuk’ met het uitzicht mis. Stiekem mijn favoriete route van het Rijk van Nijmegen, ook door de paar langere afdalingen en de haarspeldbocht naar beneden. En dan is het bikepark nog tot 1 feb gesloten…

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Rob
2 januari 2022
Regen

Geweldig. Zeler de nieuwe lus

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Jean-Pierre
28 december 2021
Regen

ondanks miezerregen was de route goed te doen. In de afdalingen hierdoor wel glad.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Jan
2 december 2021
Regen

Gister deze route voor de zoveelste keer gefietst. Er is duidelijk geknoeid met de bordjes, dus let daar goed op. De eerste paar wegwijzers lijken bewust van de paaltjes afgehaald. Uiteindelijk kom je op een lange laan terecht waar je wordt aangewezen rechtdoor te fietsen. Dit bordje lijkt mij bewust gesaboteerd, aangezien je hier normaliter direct naar links zou moeten. Na deze (gesaboteerde) wegwijzer is de route perfect.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Laurens
22 november 2021
Zonnig

Route lag er goed bij. Minpunten waren wel dat bikepark gesloten is, gelukkig duurt dat niet lang meer. Ook waren helaas ter hoogte van de spoorbrug alle routebordjes verplaatst en werd je op een zeer gevaarlijk punt de weg over gestuurd. Denk werk van saboteur lijkt mij niet het werk van de organisatie.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Harald
5 november 2021
Droog

Vandaag Groesbeek en Mook voor 1e keer gefietst (oude parcours met Jansberg erin lang geleden eens gedaan). Mooi landscap, veel single track en veel hoogteverschil. Erg fijn. Ten opzichte van de Utrechtse Heuvelrugroutes toch wel echt iets minder flow en in beide parcoursen een paar rare ‘hoekige’ bochten, gekke kuilen en verhogingen die niet lekker lopen. En heel veel remkuilen die de snelle technische stukken voor een relatieve prutser zoals ik tijdens zo’n eerste run lastig maken.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Wesp
28 oktober 2021
Zonnig

Bijna november en dan een Indian summer in een prachtige omgeving, dat is feest! De route is sinds de laatste keer dat ik hier kwam enorm aangepast. Veel singletracks met genoeg hoogtemeters, voor mijn gevoel wel minder dan Groesbeek en Nijmegen. Het draaien en keren wordt onderbroken door een stuk asfalt met druk verkeer. Ik vond de route goed uitgepijld, ook de tijdelijk aangepaste verbindingsroute zijn prima aangegeven. Genoten!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling