MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Wij gaan dit weekend biken in Almere

  • vrijdag 18 september 2020

In Almere is er keuze uit drie routes; Almere-Buiten (Kotterbos) 13 Km, Almere (Braambergen) 5 Km en Almere (Kemphaan) 6 Km. Zien we jou hier ook?

Wij gaan dit weekend biken in Almere

De route Almere-Buiten ligt in de het Kotterbos in de Flevopolder. Het Kotterbos ligt naast de Oostvaardersplassen en is een van de vele door Staatsbosbeheer gecreëerde bossen bij de aanleg van de polder. De Oostvaardersplassen is een internationaal bekend natuurgebied.

 

De mountainbikeroute Kemphaan is aangelegd op het Stadslandgoed de Kemphaan, even ten zuidoosten van Almere. Dit gebied kenmerkt zich door een gevarieerd en kunstmatig aangeplant bos dat na de drooglegging van de Flevopolder door Staatsbosbeheer in cultuur is gebracht.

 

Tot slot de route Braambergen, die is aangelegd op de voormalige vuilstort Braambergen. Deze stortlocatie is al meer dan 10 jaar in ruste en heeft nu een recreatieve bestemming gekregen. Naast de mountainbikeroute bevinden zich op deze locatie ook een zonnepanelenpark en een wijngaard met wijnbar.


 

De MTBroute Almere (Braaambergen) is zaterdag de locatie waar MTB-vlogger André (MTB_Challenge) zijn workshop geeft over het filmen van mountainbikeroutes. Ook vertelt alle ins en outs van het editten, hoe je een video op YouTube zet en nog veel meer. De workshop wordt gegeven in samenwerking met BikeGuide.