MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Werkzaamheden (2020) in Zuid_Limburg

  • maandag 1 juni 2020

Alle onderhoudsprojecten en ontwikkeling van nieuwe MTBroutes in Zuid-Limburg worden gecoördineerd door Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL). MOZL werkt samen met uiteenlopende partijen, waaronder terreinbeheerders, mountainbike-clubs, overheden en private partijen voor de uitvoering van de projecten en het aanbieden van faciliteiten aan mountainbikers.

 

Voor 2020 staat er diverse projecten op stapel, aan sommige wordt al gewerkt. Hier een overzicht:

 

Werkzaamheden (2020) in Zuid_Limburg

MTBroute Windraak
Op diverse punten in de route zijn plannen die de route gaan verbeteren. Bij Diependaal wordt een nieuw aan te leggen parallel pad gemaakt om wandelaars en mtb'ers te scheiden. Het huidige (wandel)pad maakt deel uit van het Pieterpad en wordt ook gebruikt door pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostela. Ter hoogte van De Haamen bij Beek wordt een stuk van 2 Km verwijderd. Bij de bebouwde kom van Puth wordt een omlegging gemaakt waardoor 1 Km asfalt uit de route wordt gehaald. Tenslotte zal in Sittard de Sint-Rosakapel gemeden worden door eerder omhoog te gaan naar het plateau van Kollenberg.


MTBroute Sint-Geertruid
Op twee plaatsen wordt de route aangepast. Tussen Hoogcruts en Noordbeek en bij Herkenrade tussen Kampeerterrein De Heerkuil en Camping De Bosrand.

MTBroute Sittard-Geleen (Watersley Sports & Talentpark Sittard-Geleen)
Hier worden meerdere deelprojecten aangepakt. Zo komen er meer singletracks tussen het Tom Dumoulin Bike Park en het centrum van Geleen. Ook gaat de route lopen door het Zuyderland-park, komt er een aanpassing van de Geleenderveldweg ter hoogte van de Middelweg en zal de route komen te lopen door het nieuwe Geleenbeekdalpark.

 

Meer info over de MTB-Card Zuid-Limburg Klik HIER

 

MTBroute Meerssen
In de Meerssen route komen er aanpassingen in de bebouwde kom van Meerssen. Dit resulteert onder andere in minder asfalt. Ook het rondje De Dellen zal worden aangepast.

 

MTBroute Eijsden (Het Tiende Vrij-route)
MOZL bereidt de aanleg van de Het Tiende Vrij-route (MTBroute Eijsden) voor. Deze zal worden aangelegd op een voormalige stortplaats nabij Eijsden, die landschappelijk inmiddels geheel is ingepast. Dit is een project dat al vanaf 2019 loopt.