MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Bike Cleaner gat in de markt?

  • maandag 31 januari 2022

 

Het idee voor de Bike Cleaner is eigenlijk  ontstaan uit frustratie. Het was op 2e kerstdag 2020 dat Ralph Manck samen met twee goede vrienden voor het Pannenkoekenhuis Bergzicht in Woudenberg, na een behoorlijk modderige mountainbiketocht, zich afvroeg "Waarom is er hier geen fiets wasplaats om onze mountainbikes af te spuiten?!"

 

 

Ralph eigenaar van Camper Experience en Camper Electric in Harmelen is ondernemer in hart en ziel. Het was maar even en het idee voor de Bike Cleaner was geboren. Een paar dagen later was het concept uitgedacht en op 15 maart 2021 stond het eerste test exemplaar van Bike Cleaner bij Steakhouse Amadeus in Ede!’

 

Thuis gekomen wil je douchen, eten, relaxen
en niet meer je fiets schoonmaken!

 

Bouw en plaatsing van de Bike Cleaner
Het frame van de Bike Cleaner wordt gemaakt door een staalbedrijf maar de assemblage gebeurd in het bedrijf van Ralph in Harmelen. Bij voorkeur wordt een Bike Cleaner geplaatst bij een restaurant vlak bij de Start/Finish-plaats van een MTBroute. Na afspraken met een restauranteigenaar worden de grondwerkzaamheden, aanleg water en stroom uitgevoerd. Het plaatsen duurt ongeveer 2 dagen. Er zijn inmiddels 4 Bike Cleaners in bedrijf, staan er 15 plaatsingen in de planning en er zijn plannen voor nog eens zo'n 30 stuks. 

 

Waar staan nu al Bike Cleaners?

Steakhouse Amadeus in Ede (MTBroute Ede)
Theehuis 't Hooge Erf in Lage Vuursche (MTBroute Hoge Vuursche en MTBroute Lage Vuursche)
Het Beauforthuis in Austerlitz (MTBroute Austerlitz en MTBroute Zeist)

Veluwe Actief in Arnhem (Mtbroute Rheden en MTBroute Schaarsbergen)

 

Hoe werkt het

 

 

  1. Je hangt je fiets op aan de ophangbeugel van de mtb afspuitplaats.
  2. Kies uit twee opties: lage waterdruk (2 bar) of medium waterdruk (8 bar). De medium druk is net wat krachtiger dan tuinslangdruk, maar nog niet zo hard als een hogedrukreiniger in een autowasplaats (100+ bar).
  3. Je spuit je fiets schoon, gebruik indien nodig de aanwezige borstels, haalt hem van de beugel en klaar!.

 

 

Bike Cleaner een gat in de markt?
Op een bericht over de Bike Cleaner op onze social media kanalen, Facebook en Instagram kwamen veel enthousiaste reacties. Veel bikers staan te springen om na een rit hun bike weer schoon naar huis te kunnen meenemen. Thuis hoef je dan alleen nog maar even je fiets goed droog te maken en je ketting te smeren. Met recht gezegd kan worden dat de Bike Cleaner een gat in de markt is.

 

Extra opties bij volgende exemplaren

Door ervaring en feedback van gebruikers werden tal van aanvullende mogelijkheden aangedragen. "We overwegen een luchtoptie voor droogspuiten en bandenpomp functie. Maar ook een tapwaterkraan voor vullen van bidons is een optie.", aldus Ralph.

 

Heb je vragen of opmerkingen of denk je een goede plek te weten voor een Bike Cleaner?

Neem dan contact op. Ralph Manck en zijn team staan voor je klaar! ► Klik HIER