MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Parkstad - Combi (Combi Routes)

  • Provincie Limburg
  • 73,0 kilometer
  • 1469 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 73,0 kilometer.
De rijrichting is rechtsom (CW).
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood op geel (Parkstad Landgraaf - Strijthagen), rood op wit (Parkstad Landgraaf - NK 2017), zwart op geel (Parkstad Brunsum - Brunssummerheide), blauw op geel (Parkstad Brunssum - Roode Beek) en groen op geel (Parkstad Heerlen) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is rood (moeilijk).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Sporthal Strijthagen / VV Schaesberg, Hofstraat 5, 6372 XC in Landgraaf Plan route
GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 50.88359, E 6.02294.

Omgeving

De route is gelegen in het oostelijke gedeelte van Zuid-Limburg. Mountainbikeclub Discovery beheert, in samenwerking met de Gemeentes van Parkstad Limburg, Vereniging Natuurmonumenten en terreineigenaren, de 5 permanente mountainbikeroutes om de Brunssummerheide, door Strijthagen, langs de Rode Beek en door Heerlen.

Aard van de route

De Parkstad route bestaat uit vijf lussen van de Parkstad routes die onderling verbonden zijn. Te weten de routes: Parkstad Landgraaf - Strijthagen, Parkstad Landgraaf - NK 2017, Parkstad Brunsum - Brunssummerheide, Parkstad Brunssum - Roode Beek en Parkstad Heerlen.

De splitsingen zijn met borden met daarop de nummers van de routes aangegeven. De route doet dan heel Parkstad aan. De route is zeer afwisselend en gaat gedeeltelijk door bossen, door woonwijken en over de heide. Je ontdekt het Imstenraderbos, de Kunderberg, de Brunssummerheide en de Wilhelminaberg. Er zitten enkele mooie vergezichten in de route. Zowel door de flinke afstand en de vele hoogtemeters is dit wel echt een pittige route. 

Extra

De route is zoals aangegeven volledig bepijld en is een combinatie van routes die ook te vinden zijn op onze site. Wel is het handig om de route ook op GPS mee te nemen, dit om verwarring bij de aanrijd- en verbindingsroutes te voorkomen.

Voor een beoordeling en/of opmerkingen ten aanzien van de individuele routes verwijzen we naar de routepagina's van deze routes.

Reacties

Het is niet mogelijk om voor deze combinatie route reacties te plaatsen. Dit is alleen mogelijk bij de individuele routes van Parkstad - Zuid-Limburg.

Er zijn nog geen reacties geplaatst voor deze route.