MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Wijziging MTBroute Rheden (Veluwezoom)

  • woensdag 7 juli 2021

In tegenstelling tot alle MTBroutes waren een aantal gedeeltes van de MTBroute Rheden tweerichtingsverkeer. Mede op basis van (vele) feedback vanuit de community, evaluatiepunten vanuit NatuurMonumenten en verbetervoorstellen vanuit de crew is besloten de singletracks eenrichtingsverkeer te maken per juli 2021. De bebording daar (grotendeels) op aangepast. 

Wijziging MTBroute Rheden (Veluwezoom)

Deze wijziging heeft de volgende gevolgen: 

1. De route, rechtsom (ClockWise, CW | met de klok mee draaiend) is een GROEN gemarkeerde gravelroute geworden, over de brede paden en fietspaden. Deze route vermijdt de singletracks: gewoon lekker doorfietsen en genieten van de natuur. Voor iedereen die graag geniet van ongecompliceerde onverharde paden door het prachtige gebied. (maar uiteraard niet beperkt tot de kromme sturen)

 

2. De hoofdroute die nu linksom (Counter ClockWise, CCW | tegen de klok in draaiend) loopt is veranderd in de Blauwe MTB route, inclusief de singletracks. De rijrichting op de belangrijke single track ter hoogte van de Burgemeester Bloemersweg (Mayor Flower Trail) is zuid-noord. De brede paden op de blauwe route blijven tweerichtingsverkeer, ook het deel tussen de Lappendeken en de Niner Shooting Mountain (brug over de Holleweg).

 

3. Dit heeft (minimale) impact op de rode lussen, die al grotendeels eenrichtingsverkeer waren.

 

Op onze website is alle informatie aangepast. De beide routes, Rheden-Gravel en MTBroute Rheden, zijn nu apart vermeld en voor beiden zijn de gpx-tracks te downloaden. 

 

Bron: MTB Veluwezoom