MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

VAM-berg uitgebreid met nieuwe MTB routes, bikepark, ruiter- en wandelpaden

  • vrijdag 1 november 2019

Zowel recreanten als sportliefhebbers kunnen nu gebruik maken van ruim 2 km aan nieuwe fietsklimroutes, met stijgingspercentages tussen de 10-15% en een keienstrook, 10 km nieuwe uitdagende MTB-routes en 2 km wandelpaden. Op de top bij de Blinkerd (informatiecentrum) kun je even tot rust komen en kijk je naar het prachtige landschap dat Drenthe rijk is. Langs de berg zijn bovendien 4 km ruiterroutes aangelegd.

 

VAM-berg uitgebreid met nieuwe MTB routes, bikepark, ruiter- en wandelpaden

 

De VAM-berg
Gedeputeerde Sport, Henk Brink: “Deze uitbreiding markeert de afronding van fase 1 van de recreatieve ontwikkeling van de VAM-berg. Naast de nieuw aangelegde fietspaden op de Col du VAM, was het nu tijd voor de MTB’ers, wandelaars en ruiters. Met drie nieuwe MTB-klimroutes, een bikepark voor de kinderen en een nieuw wandelpad naar de top heeft elke recreant, toerist of sportliefhebber een heel aantrekkelijk parcours hier. Ook is de berg toegankelijk gemaakt voor de paardensportliefhebbers. Het scheiden van de verschillende ‘verkeersstromen’ komt de veiligheid ten goede.Avitec uit Nieuw-Buinen en Track &Trails uit Wageningen hebben ervoor gezorgd dat de Col du VAM nu voor een nog grotere doelgroep een fantastische plek is om te verblijven.”

 

Toekomstplannen
Intussen worden ten zuiden van dit recreatieve walhalla de eerste contouren van het zogeheten Dak van Drenthe zichtbaar. Een bouwwerk van bodemas dat straks de natuurlijke scheiding tussen industrie en landschap zal gaan vormen. In de periode 2021-2022 krijgt de VAM-berg een nieuwe top tot wel 63 + NAP en komt er ca. 50 hectare ruimte beschikbaar om verder recreatief en duurzaam in te richten.

 

Vanaf 1 november zijn het mountainbike parcours, het bikepark voor kinderen en het ruiter- en het wandelpad op de VAM-berg officieel open voor het publiek. Vanaf dat moment kan er volop van de berg gebruik worden gemaakt op de (wielren)fiets, mountainbike, te voet of te paard.

 

Bron: Interprovinciaal Overleg

Meer info over MTBroute Wijster(VAM-berg) klik HIER