MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Update MTB Tracks Oosterhout

  • dinsdag 26 mei 2020

Update over de afsluiting van route Dorst, de gedeeltelijke afsluiting van route Teteringen (Cadettenkamp) en route Oosterhout (Vrachelen) die open is.

 

Update MTB Tracks Oosterhout

 

Helaas is er tot op heden weinig regen gevallen die van betekenis is voor herstel van de routes. Maar het onderhoudsteam zit niet stil. Dagelijks vinden er route-checks plaats en wordt er onderhoud/reparaties uitgevoerd.

 

Wat betekent dit concreet voor de afsluitingen:

 

Route Dorst
De route Dorst blijft afgesloten. De ondergrond van route Dorst (bos Dorst) bestaat voor een groot deel uit wit/geel zand dat anders is als de ondergrond van een deel van de routes Teteringen (Cadettenkamp) en Oosterhout (Vrachelen). Bij langdurige droogte wordt het zand van heel los met gevolg dat je er lastig doorheen komt. Hierdoor gaan gebruikers naast de paden rijden, waardoor de schade groter wordt. Daardoor verdwijnt de lijn van de singletrack, waardoor de track langzaam verandert in een breed pad. Alleen veel regen kan hier veranderding in brengen.

 

Route Teteringen (Cadettenkamp)
Deze route blijft gedeeltelijk toegankelijk. Hier is niets gewijzigd.

 

Route Oosterhout (Vrachelen)
Deze route is weer volledig open. Naast de entree van route Vrachelen (gezien vanaf aansluiting Cadettenkamp) was het gedeelte genaamd de Meerberg afgesloten. Maar sinds 2 weken is deze weer open.
Op dit gedeelte van de route wordt op slechte stukken nu geëxperimenteerd met boomschors-snippers. Deze beschermen de route tegen meer schade en zorgen ervoor dat je daar toch kan blijven fietsen. Ondanks dat de route op een aantal plaatsen heel mul is vinden we het belangrijk om de route Vrachelen open te houden zodat mtb'ers in deze tijd toch ergens terecht kunnen.

 

Onderhoudsteam MTB Track Oosterhout