MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Update (droogte) MTB Tracks Oosterhout

  • maandag 8 juni 2020

Update over de status van de mountainbikeroutes van MTB Tracks Oosterhout ten gevolge van de droogte.

 

Route Teteringen (Cadettenkamp) is per heden weer volledig toegankelijk.
Route Oosterhout (Vrachelen) was reeds toegankelijk.
Route Dorst is nog afgesloten.

 

Update (droogte) MTB Tracks Oosterhout

 

Afgelopen week en weekend is er eindelijk weer wat regen gevallen. Deze regen is overigens verre van genoeg om het huidige tekort van 162 mm te compenseren! Maar voldoende om de bovenlaag van de route Teteringen (Cadettenkamp) en Oosterhout (Vrachelen) enigszins te verstevigen.

 

Dit heeft er toe geleid dat, na de wekelijkse uitgebreide inventarisatie, besloten is om het afgesloten deel van Teteringen (Cadettenkamp) weer toegankelijk te maken. Overigens is dit altijd veel werk. Om een indruk te geven van de werkzaamheden: Verwijderen van de barricades/borden, schoonmaken van de routes waarbij grote hoeveelheden dennenappels en takken worden verwijderd van de paden, uitvoeren van reparaties.

 

Route Dorst blijft vooralsnog afgesloten. Deze route ligt er op een aantal punten nog kritiek bij waardoor een volledige ronde over deze track onmogelijk is. Met kritiek bedoelen we: Droog en mul zand omdat water op sommige plaatsen slecht bij de grond kan komen door het dichte overhangende bladerdek. Schade welke nog hersteld dient te worden en is ontstaan door gebruik voor de afsluiting.
Gezien er voor aankomende week hogere temperaturen en weinig/geen regen is voorspeld is de opening van route Dorst nog niet in zicht.

 

Gezien de weersvooruitzichten geldt dat we de ondergrond van route Teteringen (Cadettenkamp) en Oosterhout (Vrachelen) kritisch blijven inventariseren. Toekomstige afsluitingen zijn daarmee dus niet uitgesloten.