MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Schwalbe plaatst eerste MTB Reparatiestation in Zandvoort.

  • dinsdag 15 maart 2022

Schwalbe sponsort sinds vele jaren diverse MTB verenigingen en parcoursen. In samenwerking met de Dunebikers is op het spectaculaire Zandvoortse parcours nu het eerste Schwalbe Reparatiestation van Nederland geplaatst.

 

Met dit reparatiestation kunnen mountainbikers kleine reparaties direct aan het parcours uitvoeren. 

#rideschwalbe #gripisyourfriend

 

Schwalbe plaatst eerste MTB Reparatiestation in Zandvoort.

MTBroute Zandvoort

De ruim 8 kilometer lange mountainbikeroute is een redelijk technisch rondje. De route bestaat voor zeker 6 kilometer uit singletracks en bevat bijna 140 hoogtemeters. Dus korte, pittige klimmetjes met leuke afdalingen en scherpe (kombochten)bochten. Ook kom je enkele bruggetjes tegen. In de zomer is de route wat lastiger te berijden door het mulle zand. De Dunebikers proberen met regelmatig onderhoud het parcours goed begaanbaar te houden.

 

Belangrijk om te weten is dat het ATB pacours Zandvoort geen openbaar gebied is en omgeven is door natuurgebieden. Het parcours ligt op gemeentegrond wat deels gepacht is door Circuitpark Zandvoort. Er wordt ook over enkele meters beschermd natuurgebied gefietst, wat momenteel getolereerd wordt (hier mag ook geen onderhoud gedaan worden).

Er mag nooit buiten de paden worden gereden, ook niet op circuitterrein. Buiten de paden wordt direct bekeurd.
Meer info over de route? Klik HIER!