MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Zandvoort

  • Provincie Noord-Holland
  • 8,9 kilometer
  • 167 hoogtemeters
  • 3,51 sterren
  • Route opmerking
Hoogteprofiel:
Routevideo:
MTBroute Zandvoort (tijdelijk) Gesloten

De mountainbikeroute is gesloten tot zeker na F1 race van 5 september.
Dit komt door race evenementen en de bouw van tribunes. Het is ook gewoon te gevaarlijk op het terrein wegens werkzaamheden. Helaas het is niet anders.

 

Een vriendelijk verzoek, klim niet over de hekken!

Lengte van de route
De route heeft een lengte van 8,9 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het groen/roze het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De groene bordjes geven de hoofd route aan en de roze bordjes zijn afsnijd punten om het voor beginnende mountainbikers minder zwaar te maken.

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

- Parkeerterrein naast Slipschool Rob Slotemaker, Rob Slotemakerstraat 1, 2041 KN in Zandvoort.

Rijd het parkeerterrein (naast de slipschool) op. Aan het eind voor het tunneltje is de start rechts op de geluidswal van het Circuitpark Zandvoort. Voor het parkeren op het parkeerterrein kan 6 euro gevraagd worden. Gratis parkeren is mogelijk in de omgeving van de Lennepweg of de Vondellaan.

GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 52.379875, E 4.532842.

Omgeving

Zandvoort is een badplaats in Noord-Holland. De plaats leeft van het toerisme en is ook bekend van een Formule 1-racecircuit, het Circuit Park Zandvoort. Het station Zandvoort aan Zee is het eindpunt van de spoorlijn van Amsterdam via Haarlem.

De mountainbikeroute is gelegen in het duingebied nabij het racecircuit. Dit duingebied kenmerkt zich door een gevarieerde flora en fauna. Het meest bekende stuk is de Kennemerduinen. Hier ligt ook het bezoekerscentrum waar u alle ins & outs van de duinen te weten kunt komen.

Aard van de route

De ruim 8 kilometer lange mountainbikeroute is een redelijk technisch rondje. De route bestaat voor zeker 6 kilometer uit singletracks en bevat bijna 140 hoogtemeters. Dus korte, pittige klimmetjes met leuke afdalingen en scherpe (kombochten)bochten. Ook kom je enkele bruggetjes tegen. In de zomer is de route wat lastiger te berijden door het mulle zand. De Dunebikers proberen met regelmatig onderhoud het parcours goed begaanbaar te houden.

 

Belangrijk om te weten is dat het ATB pacours Zandvoort geen openbaar gebied is en omgeven is door natuurgebieden. Het parcours ligt op gemeentegrond wat deels gepacht is door Circuitpark Zandvoort. Er wordt ook over enkele meters beschermd natuurgebied gefietst, wat momenteel getolereerd wordt (hier mag ook geen onderhoud gedaan worden).

Er mag nooit buiten de paden worden gereden, ook niet op circuitterrein. Buiten de paden wordt direct bekeurd.

Info

Versteege Wielersport Zandvoort, 023 - 5714499

Extra

Als Vriend van ATB-parcours Zandvoort steun je het onderhoud van het parcours. Jouw bijdrage komt 100% ten goede aan het behoud en onderhoud aan de route. Voor € 12,50 ben je Vriend! 

Omdat een gedeelte van het ATB parcours op grondgebied van het Circuit Park ligt, is het niet mogelijk om gebruik te maken van het parcours tijdens evenementen.

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook.

Reacties

Beoordeel route

Een reactie toevoegen is (tijdelijk) niet mogelijk totdat de route weer ingebruikt wordt genomen.

Fatbiker
8 juli 2021
Droog

Prachtige route! Wel lastig om de ingang te vinden. Daarnaast was de deur een dag na mijn rit gesloten... Super onderhouden, technisch, veel hoogteverschil, veel variatie, super mooie features. Absoluut een route waarbij je scherp moet zijn en fit moet zijn.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Thom B
7 juli 2021
Zonnig

Leuk parcours! Ik had even moeite om het begin te vinden. De omschrijving en kaart in deze app zijn niet meer actueel. De start is voorbij de tribune naast de Tarzan bocht. Prachtig uitzicht op het circuit. Halverwege de route is het net een achtbaan. Veel bochten, klimmmetjes en mooie afdalingen. Het zand en de smalle paadjes door begroeiing maken het behoorlijk spannend. Ik kom snel weer!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Sander
2 juli 2021
Zonnig

Leuke route, met als toetje het prachtige kunstwerk. DE kombocht! Verder leuke route, korte bochten en klimmetjes vervolgd door leuke afdalingen. Hier en daar wat spannend door mul zand en door smalle paden. Min punt is het parkeren. Alles is betaald parkeren of voor vergunning houders. Neem dus parkeergeld mee 😋

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Michiel
1 juli 2021
Druilerig

Leuke route als je toevallig in de buurt bent (met een mountainbike).
Als het circuit in gebruik is vergeet je af en toe door te fietsen.
De Laarwal is echt tof en je probeerd elke keer je grenzen te verleggen.
Zeer mooi gemaakt en goed onderhouden parcour

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
BikeBaro
26 juni 2021
Droog

Ik vond het een leuke afwisselende route. Aandacht moet je er bij houden vanwege smalle stukken en onverwachte bochtjes. :-)

Puntje van aandacht / teleurstelling. Met de auto kan je het parkeer terrein zo oprijden waarbij er geen slagboom is of iemand die vraagt om betaling. Na het rijden van de rit kwam een man van de paddock office even 12,50 Euro innen.. Beetje een hoop geld voor 1,5 uur fietsen. Beter op een andere plek parkeren en het stukje naar de route fietsen.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Kelly
25 juni 2021
Bewolkt

In potentie een leuke route, helaas veel mulle stukken waardoor het soms lastig is naar boven te komen en naar beneden je stuur ook goed moet corrigeren. De track is op sommige stukken ook erg smal. De klimmetjes zijn soms onverwacht. Kortom: goed sturen en schakelen op deze route ;) De wall ride is tof! De omgeving midden in de duinen en het circuit is ook leuk!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Merijn
25 juni 2021
Droog

Wat een verrassend leuke route is dit met.als hoogtepunt 'laarwall'. Volgens mij heb je nergens anders in NL zo'n gave wallride en die heb ik deze middag ook vaak herhaald. Verder bestaat de route uit veel korte afdalingen en dit klimmetjes. Omgeving is ook erg mooi en het geeft wel een extra leuke ervaring als er geracet wordt op het circuit maar daar stop je ook veel omdat van heel dichtbij te bekijken. Kom hier zeker terug al is het alleen al voor de wallride :-)

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
LJ
25 juni 2021
Bewolkt

Leuke route als afwisseling wel op veel plekken smal door het struikgewas, denk als het wat breder zou zijn dat je wat plezieriger en sneller over het parcour kan knallen.
Het begint hier en daar ook wat mul te worden maar dat is tot nu toe alleen maar een extra uitdaging. De wallride is een leuke afsluiter en het uitzicht over het circuit is een mooie bonus, ben toch regelmatig gestopt om te kijken naar het gerace ;)

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Gijsbert
23 juni 2021
Zonnig

Fijn dat hij weer open is. Als je de ingang eenmaal gevonden hebt, tref je een leuk afwisselend parcours, met veel uitzichtpunten op circuit. Soms wel erg smalle track, langs hekken. Grote Wallride is mooie uitdaging.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Marc
23 juni 2021
Droog

Maximale uit de omgeving gehaald. Het is niet een route die mooi door de natuur gaat, maar daar krijg je het circuit voor terug.
Paar heftige klimmetjes, maar qua ondergrond erg eentonig. Het is of mul zand of schelpenpad.
De track heeft wel een paar leuke extra's zoals de bocht en bruggetjes.

Als je de ingang zoekt een tip: Als je denkt dat je fout zit, zit je precies goed!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling