MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Schwalbe master sponsor MTBroute Hoofddorp

  • maandag 17 april 2023

Schwalbe heeft zich met een 6-jarige sponsorovereenkomst als ‘master parcourssponsor’ verbonden aan de volledig vernieuwde en uitgebreide MTBroute Hoofddorp (Haarlemmermeer). Het nieuwe parcours van maar liefst 23 kilometer is momenteel in aanbouw onder verantwoordelijkheid van MTB-vereniging de Noordbikers. De officiële openstelling van het parcours zal zondag 23 april zijn.

Schwalbe master sponsor MTBroute Hoofddorp

In Spaarnwoude werd in 2021 ook al een substantiële financiële bijdrage geleverd aan het opnieuw aanleggen van het MTB-parcours in het gelijknamige recreatiegebied. Hier komt nu dus het parcours in de Haarlemmermeer bij. 

 

Stefan Treling (Schwalbe Nederland); “Met deze sponsorovereenkomst kunnen wij als merk onze bijdrage leveren aan het mountainbiken in de regio waar we ook als sponsor verbonden zijn aan het parcours in Spaarnwoude. We hebben bewust gekozen voor de samenwerking met de Noordbikers waar we al vanaf de start bij betrokken zijn als sponsor.  Wij hebben grote bewondering voor de tomeloze inzet die alle vrijwilligers van de Noordbikers binnen deze club tonen. Met onze bijdrage kunnen we nu de echte “trailheroes”, de vrijwillige parcoursbouwers, een steuntje in de rug geven. De ligging in Hoofddorp is in dit geval natuurlijk ook zeer prettig, zowat letterlijk in onze achtertuin!

 

De 23 km lange route is voor iedereen gratis toegankelijk en ligt in het gebied rond de Boseilanden, Big Spotters Hill en het Haarlemmermeerse bos en zal opstapmogelijkheden hebben in Zwaanshoek, Vijfhuizen en Hoofddorp (naast het Pannenkoeken Paviljoen in de Groene Weelde).