MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Route Veluwezoom aangepast

  • zondag 11 juli 2021

Was het voor de lokale rijder super fijn om zelf te kunnen kiezen hoe en in welke richting de route Rheden (Veluwezoom) werd gereden, voor de met het gebied onbekende rijder leverde het onduidelijke situaties op.

Je kon immers tegenliggers op de route tegenkomen. Iets waar maar wenig mountainbikers mee bekend zijn. Met de toenemende drukte leverde dat soms ook gevaarlijke situaties op. En daar is door de trailcrews nu een oplossing voor gevonden. 

Route Veluwezoom aangepast

De route Rheden is vanaf juli 2021 eenrichtingsverkeer. Er lopen nu twee routes door het gebied. Een met blauw gemarkeerde technische route en een met groen gemarkeerde gravelroute. De "nieuwe" groene gravelroute loopt met de klok mee over brede paden en fietspaden. Deze route vermijdt de singletracks: gewoon lekker doorfietsen en genieten van de natuur.

De blauwe hoofdroute loopt tegen de klok in en is meer technisch van aard.

Rijd je vaker op deze route, dan is het dus even opletten.

De website van de routebouwers, inclusief GPX bestanden en kaarten zijn aangepast op de nieuwe situatie. En ook op MTBroutes.nl vind je de vernieuwde routeinformatie en .gpx track bestanden.
Het zal even tijd kosten voordat iedereen de wijziging in de gaten heeft. Houd voorlopig dus nog rekening met tegenliggers.
Meer info over de blauwe route vind je HIER!
Meer info over de groen gravel route vind je HIER!