MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

OPENING MTBroute HOOFDDORP (Haarlemmermeer)

  • vrijdag 21 april 2023

'powered by SCHWALBE'

 

Met trots wordt op 23 april het compleet vernieuwde mountainbike parcours geopend dat is aangelegd door mountainbike vereniging MBC de Noordbikers in samenwerking met het Recreatieschap Spaarnwoude en belangrijke sponsors Schwalbe, Giant Benelux en fietsspecialist Bike-Zone. Tussen Zwaanshoek, Vijfhuizen en Hoofddorp is een uitdagend mountainbikeparcours gerealiseerd waar menig fietsershart sneller van gaat kloppen.

OPENING MTBroute HOOFDDORP (Haarlemmermeer)

Het herstellen en vernieuwen van het bestaande MTB parcours is gedaan door de 600 leden tellende mountainbikevereniging MBC de Noordbikers met behulp van in Nederland bekend staande professionele trailbouwer Tracks & Trails. Met de boswachters van het Recreatieschap Spaarnwoude is een duurzaam ontwerp ontwikkeld met respect voor bestaande flora en fauna. Deze enorme upgrade en het onderhoud wordt financieel mogelijk gemaakt door het Recreatieschap Spaarnwoude en de mountainbikevereniging de Noordbikers die hiervoor een aantal sponsors heeft aangetrokken.

 

Bekijk de route informatie 👉 Klik HIER

 

 

Bike-Zone Fietsspecialist is een regionale speler die zich sterk maakt voor ondersteuning van de mountainbike sport in meerdere regio’s. Haarlemmermeer is een parcours dat in onze regio een belangrijke bijdrage kan leveren aan de mountainbikesport. Daarom is men graag bereid een bijdrage te leveren.

 

Mountainbiken is populair en de openbare route maakt de sport nog toegankelijker voor alle generaties uit de aan de route gelegen woonkernen in Haarlemmermeer. Het parcours van 23 km bevat ruim 200 hoogtemeters en bestaat voor 80 procent uit onverharde ‘singletrails’ en loopt door de mooiste locaties in de regio zoals de voormalige Floriade, met misschien wel als hoogtepunt een bijna 300 meter lange klim naar de top van de ‘Big Spotters Hill’ op ruim 22 meter boven zeeniveau.

 

Op 23 april wordt een openingsevent georganiseerd door MBC de Noordbikers en het Recreatieschap
Spaarnwoude. Van 12:00 tot 15:00 zullen sponsors aanwezig zijn met eigen stands en zijn er mogelijkheden voor het publiek om nieuwe mountainbikes van verschillende merken gratis te testen. Onder toeziend oog van trailbouwers, sponsors, lokale bestuurders en andere genodigden zal wethouder Mariëtte Sedee om 12:15 de route officieel heropenen.

 

Iedereen is welkom aan de voet van de Big Spotters Hill om de opening bij te wonen, of om vanaf 12:30 de eerste meters te maken op het vernieuwde parcours. 

 

Voor het gratis testen van MTB’s kan je je aanmelden. via: https://www.noordbikers.nl/event/opening-mtb-parkoers-hoofddorp/