MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe route: Gravelroute Veenhuizen

  • vrijdag 5 juli 2024

En we hebben weer een nieuwe route. Ditmaal de gravelroute Veenhuizen.

 

De gravelroute Kop van Drenthe (Lebbestaok) is een geheel uitgepijlde route, gelegen in de natuurgebieden nabij Veenhuizen, Norg en Donderen. Voor velen bekend als de omgeving van de befaamde Veldslag om Norg. 

Nieuwe route: Gravelroute Veenhuizen

De route is een echte gravelroute. Verwacht dus geen snelle singletracks, want die zul je hier niet vinden. Wel een prachtige route door een even zo prachtig gebied. 

Meer info over de route vind je HIER!

 

Mountainbikeroute of Gravelroute?

Op onze site staan inmiddels een flink aantal gravelroutes. Is dat niet raar op een site voor mountainbikeroutes? Wij vinden van niet. De meningen rondom wat nu precies het verschil is tussen een mountainbikeroute en een gravelroute lopen flink uit uiteen. Er zijn mensen die zeggen dat Nederland geen mountainbikeroutes heeft en dat je voor het echte mountainbiken naar het buitenland moet. Er zijn meningen die aangeven dat elke mountainbikeroute in Nederland ook prima met een graveler is te doen..... 

Als site hanteren wij het volgende criterium. Is een route in Nederland bewegwijzerd met het alom bekende MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes) dan plaatsen wij de route op onze site. In overleg met de trailcrew geven wij de extra aanduiding gravelroute.

Wil je dit type route wel of niet fietsen? Of kies je voor het berijden van deze routes voor een mountainbike, graveler of misschien wel gewoon de fiets van je oma.... dat is natuurlijk geheel aan jou.