MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe route: Gravelroute Neede

  • zondag 7 juli 2024

Er ligt in de Achterhoek al een enorm mountainbikenetwerk. Toch is daar nog weer een route bijgekomen.

Namelijk de Gravelroute Neede.

Nieuwe route: Gravelroute Neede

Foto: © Achterhoek.nl

Een route door het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek. De route gaat over oude landwegen, doorkruist door verschillende beken en rivier de Berkel. De prachtige landgoederen en bossen rond Ruurlo en de boerderijen met de rood-groene luiken herinneren aan tijden van lang geleden. Ook gaat de route over de lichtglooiende Needse Berg. De route kent geen singletracks en is daarom geschikt voor zowel de beginnende mountainbikers als gravelbikers.
Meer info over de route vind je HIER!

 

Mountainbikeroute of Gravelroute?

Op onze site staan inmiddels een flink aantal gravelroutes. Is dat niet raar op een site voor mountainbikeroutes? Wij vinden van niet. De meningen rondom wat nu precies het verschil is tussen een mountainbikeroute en een gravelroute lopen flink uit uiteen. Er zijn mensen die zeggen dat Nederland geen mountainbikeroutes heeft en dat je voor het echte mountainbiken naar het buitenland moet. Er zijn meningen die aangeven dat elke mountainbikeroute in Nederland ook prima met een graveler is te doen.....

Als site hanteren wij het volgende criterium. Is een route in Nederland bewegwijzerd met het alom bekende MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes) dan plaatsen wij de route op onze site. In overleg met de trailcrew geven wij de extra aanduiding gravelroute.

Wil je dit type route wel of niet fietsen? Of kies je voor het berijden van deze routes voor een mountainbike, graveler of misschien wel gewoon de fiets van je oma.... dat is natuurlijk geheel aan jou.