MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Neede (Gravel)

  • Provincie Gelderland
  • 27,3 kilometer
  • 156 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 27,3 kilometer.
De rijrichting is rechtsom (CW).
Markering

De route is gemarkeerd met palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). 

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Sportclub Neede, Kronenkamp 10, 7161 HE in Neede Plan route

     

GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 52.14299, E 6.59409.

Omgeving

De gravelroute Neede gaat grotendeels door de gemeente Berkelland. Hier beleef je het karakteristieke en historische coulisselandschap met oude landwegen, doorkruist door verschillende beken en rivier de Berkel. De prachtige landgoederen en bossen rond Ruurlo en de boerderijen met de rood-groene luiken herinneren aan tijden van lang geleden. De route gaat over de lichtglooiende Needse Berg.

Aard van de route

De gravelroute Neede is een echte gravelroute. De route gaat over zandwegen en gravelstroken en kent geen singletracks. De route is daarom geschikt voor zowel beginnende mountainbikers als gravelbikers.

Extra

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook MTB Achterhoek.
Wanneer er routebordjes ontbreken of onvolkomenheden op de tracks zijn, kun je dit doorgeven aan 'Achterhoek Bordje weg'.

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Scan de QRcode met de camera van je telefoon, open de betaallink en maak je donatie over. Je kunt ook op de QRcode klikken om een betaallink te openen.

Advertentie

In de Achterhoek wordt volop gewerkt aan een MTB netwerk. Nu al liggen er meerdere, prijswinnende, routes die regelmatig hoog in de MTB lijsten staan en die meerdaagse uitdaging bieden. Bekijk de site voor informatie over routes, arrangementen en MTB verhuur: Klik HIER.

Reacties

Beoordeel route
Er zijn nog geen reacties geplaatst voor deze route.