MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB Filmdag in Almere

  • zondag 20 september 2020

Afgelopen zaterdag werd de eerste MTB (Action Cam) Filmdag gehouden in Almere. De dag werd georganiseerd door André (MTB_Challenge) in samenwerking met Bike Guide uit Middelie. De mountainbike routes Almere-Braambergen en Almere-Kemphaan vormden het decor voor deze dag.

MTB Filmdag in Almere

Ondanks de frisse start van de dag zaten de deelnemers, allemaal op 1,5 meter afstand, om 9 uur onder de partytent van Bike Guide. André, in het dagelijkse leven onderwijzer op een basisschool, vertelde hoe de dag er zou uitzien. Naast André waren aanwezig Wouter (Bike Guide), Gert (MTBroutes.nl) en Georg Pijloo (secretaris Stichting MTB & More). Georg legde de deelnemers uit hoe de Stichting MTB & More de aanleg van 3 geweldige MTB routes en een MTB Skills park in Almere had gerealiseerd. Ook benadrukte hij het werk van de vele vrijwilligers die geholpen hadden bij het aanleggen van de routes.

 

 

André heeft, na 4 jaar actief filmen van mountainbike routes, een schat aan ervaring en deelde die met de deelnemers. Hij vertelde onder andere dat naast het rijdend filmen van een route ook gebruik gemaakt kan worden van andere cameraposities en de aanwezige natuur. Ook technische zaken als iso waarde van de film, die bepalend zijn voor overgangen van donker naar lichtere scenes kwamen aan bod. André gaf ook het belang van een begin en einde van een film aan om zodoende een betere verhaallijn te maken.

 

 

Aan het einde van de morgen kregen de deelnemers diverse opdrachten om zelf opnames te maken. Begonnen werd op de MTBroute Braambergen, een voormalige vuilnisstortplaats. Na de middag verhuisde het gezelschap en werd de MTBroute Kemphaan gereden. Ook hier werd op diverse plekken gestopt om vanuit  een mooie hoek opnames te maken. Het uiteindelijke doel was het maken van een leuke, maar vooral attractieve, video. De deelnemers zullen het resultaat op een later tijdstip met elkaar evalueren. De dag werd rond 17 uur afgesloten.

 

 

Omdat er veel belangstelling is voor deze workshop is de bedoeling dat die nog een aantal maal wordt gehouden. Data en locatie zijn nog niet bekend. Geef je naam alvast door als jij ook belangstelling hebt. Dan krijg je bericht zodra de datum van een volgende workshop bekend is. Stuur een mailtje naar: info@bikeguide.nl