MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbikeroute Linde officieel geopend

  • maandag 18 december 2023

De Achterhoek is weer een schitterende nieuwe mountainbikeroute rijker. Zaterdagmiddag werd aan de Helderboomsdijk in Vorden de MTBroute Linde officieel geopend. De bijna twintig kilometer lange route in de driehoek tussen Vorden, Ruurlo en de Hengelose buurtschappen Veldhoek en ‘t Zelle telt bijna drie kilometer aan singletracks.

Mountainbikeroute Linde officieel geopend

In de afgelopen maanden werd de route ingericht door een professioneel bedrijf, dat gespecialiseerd is in het aanleggen van deze routes, samen met diverse vrijwilligers uit onder meer Vorden, Lochem, Zelhem en Ruurlo. Dat gebeurde onder leiding van coördinator Frank Broeder uit Lochem van MTB Achterhoek. De route kon er komen dankzij de medewerking van het Gelders Landschap en een drietal particuliere Lindese grondeigenaren die toestemming gaven om een gedeelte van de route over hun grondgebied aan te leggen. “Zonder hun spontane medewerking hadden we niet deze mooie route kunnen realiseren”, aldus Frank Broeder tijdens de opening in aanwezigheid van een deel van de vrijwilligers die er zo hard aan hadden gewerkt.

 

De nieuwe route in Linde is volgens de website van MTB Achterhoek een echte landschapsroute met als kenmerk dat het meer een gravelroute is. Naast de bijna drie kilometer aan single tracks rijden de fietsers over ruim elf kilometer aan zandwegen en fietspaden en ruim vijf kilometer aan verharde wegen. “Landschappelijk is de route echter zeer fraai. Men fietst namelijk door een zeer afwisselend gedeelte van het Achterhoekse landschap met onder meer een prachtig uitzicht op het kerkdorp Kranenburg en de kastelen Vorden, Onstein en Kiefskamp”, aldus Broeder. Met de aanleg van MTB-routes wordt bereikt dat wandelaars en MTB’ers worden gescheiden, waardoor meer rust in de bossen wordt gecreëerd. Ruiters te paard mogen niet op de singletracks.

 

Overlapping
De route is gemarkeerd met de bekende houten palen met in het zwart het internationale MTB-teken: een driehoek met daaronder twee rondjes. Men kan de route in Vorden starten bij Kasteel Vorden of Europlanit Buiten-Sport-Park Vorden van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg en in Ruurlo bij De Heikamp. De route Linde overlapt deels de mountainbikeroute van Ruurlo langs de Rommelderdijk, En vanaf de MTBroute Vossebos (onderdeel van de MTB route Zelhem) kan men via paars/zwarte pijlen naar Linde fietsen (en terug). Deze fraaie route voert onder meer langs de golfbaan van ’t Zelle. Nu de route Linde klaar is komt de directe verbindingsroute tussen Vorden en Ruurlo te vervallen. De verbinding tussen Vorden en Ruurlo wordt vanaf nu gevormd door de route Linde.

 

Vrijwilligers
Voor het onderhoud van de nieuwe route door Linde is coördinator van de onderhoudsploeg, Vordenaar Bert Tuinman, op zoek naar enkele nieuwe onderhoudsmedewerkers. Wie belangstelling heeft om periodiek te komen helpen kan met hem contact opnemen via tel. 06-1316 3732 of het e-mailadres tuinmanbert@hotmail.com.
Bron: Contact Bronckhorst Noord