MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mountainbiken vanuit 'Hof van Salland'

  • vrijdag 15 juli 2022

Zodra je de Sallandse Heuvelrug binnen rijdt zie je de glooiing van het landschap over de horizon gaan. En die heuvels betekenen hoogtemeters. En daar worden wij mountainbikers erg blij van! 

Mountainbiken vanuit 'Hof van Salland'

We verblijven een aantal dagen in het luxe villapark ‘Hof van Salland’. Deze prachtige vakantieplek is de ideale uitvalsbasis voor een mountainbike meerdaagse! Onderweg naar de ingang van het park zien we de typische mountainbike route bordjes al hangen. Als we later in de mtbroutes app kijken, zien we dat we precies tussen de toproutes van Hellendoorn en Lemele in zitten. Perfect!

 

Het huisje waar we in verblijven is erg netjes en voorzien van alles wat we nodig hebben… en meer. De badkamer is een heuse privé wellness inclusief sauna. Dat belooft een goede ontspanning na flinke inspanning! Want we zijn hier natuurlijk om maximaal te genieten van al het mountainbike moois wat hier ligt!

 

 

Vanaf het park fietsen we de benen warm richting de route van Hellendoorn. Deze trails staan regelmatig in onze top 10. En wij snappen zeker waarom dat is! De route voelt als een rollercoaster met lange afdalingen, pittige klimmetjes, technische uitdaging en een mooie lengte van ongeveer 18 kilometer. Dit gecombineerd met de prachtige omgeving en bossen waar je doorheen meandert. De route heeft een aantal stukken die voor beginners lastig kunnen zijn, maar is verder voor ieder niveau goed te doen.

 

Vanaf Hellendoorn maken we de combinatie met de route van Nijverdal. Dit is een rustige route met minder hoogtemeters. Wij vinden dit extra lusje wel de moeite waard, zeker om die extra kilometers er aan vast te plakken! 

 

 

De volgende dag pakken we de route van Lemele mee. Ook deze scoort regelmatig hoog in de toplijst. Met zijn 13 kilometer en minder hoogtemeters is hij minder pittig dan Hellendoorn, maar wel evenveel fun! Wij benoemen deze trail dan ook tot het kleine broertje van Hellendoorn. Hij zit vol met actie, singletracks en lange afdalingen. Leuk voor beginners, maar ook heel tof voor de geoefende mountainbikers. 

 

De uren die we niet op het zadel zitten, benutten we met het genieten van de rust op het park en het heerlijke eten van het restaurant. En al het zweet dat er na het fietsen nog niet uit was, laten we die avond achter in de sauna. 

 

Genieten!