MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Legacy Award uitgereikt aan Jeroen van Roekel (Mountainbike museum)

  • zaterdag 27 november 2021

Afgelopen vrijdag is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Mountainbike Museum in Arnhem de Legacy Award 2021 uitgereikt aan Jeroen van Roekel, oprichter van het Mountainbike Museum in Arnhem. De Legacy Award werd uitgereikt door Robert van Rooijen van MTB Trail Awards.

Legacy Award uitgereikt aan Jeroen van Roekel (Mountainbike museum)

Elk jaar worden MTB Trail Awards in meerdere categorieën uitgereikt. Met de MTB Trail Awards wordt erkenning voor de inzet van de routebouwers bepleit. Bovendien wordt daarbij naar duurzaamheid en  toegankelijkheid van de trails gestreefd en sportontwikkeling in het algemeen. De categorieën zijn de Gouden Schop (publieksprijs), Beste nieuwe Trail, Meest duurzame Trail, Beste Bikepark, Beste MTB Experience en een Aanmoedigingsprijs. Dit jaar is er een categorie aan toegevoegd; de Legacy Award. Deze speciale award wordt toegekend aan iemand die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor het mountainbiken in het algemeen.

 

 

Omdat Jeroen het zeer aan het hart ging dat gebruikte fietsen op de schroothoop terecht kwamen ging hij ze verzamelen. Zo heeft hij in de loop der jaren meer dan 700 mountainbikes verzameld van zeker 160 verschillende merken. Zo'n 8 jaar geleden kreeg zijn lang gekoesterde wens "een mountainbike museum" vorm. Zijn doel is dat de geschiedenis en de ontwikkeling die het mountainbiken heeft doorgemaakt bewaard blijft. Het museum is in de loop van de jaren zo gegroeid dat Jeroen het niet alleen meer kan runnen en gelukkig zijn er veel vrijwilligers die hem helpen met zijn passie.

 

 

Tijdens de uitreiking van de Legacy Award was ook Fanie Kok van Specialized (Soil Searching) aanwezig. Specialized omarmt het werk van het museum. Fanie bracht voor de vrijwilligers allerlei goodies zoals helmen en T-shirts mee. Maar ook door Specialized werd Jeroen in het zonnetje gezet. Hij kreeg van het fietsmerk een E-Bike overhandigd. Om zijn outfit compleet te maken kreeg Jeroen ook een speciale helm en schoenen.

 

Door André (MTB_Challenge) zijn van de uitreiking van de Legacy Award filmopnames gemaakt die binnenkort als AfterMovie verschijnen.

 

Wil je ook een bezoekje brengen aan het Mountainbike Museum? Het museum is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 uur. Meer info klik HIER