MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

MTB Trail Awards

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor mountainbike routes. Door de covid-19 pandemie is mountainbiken in Nederland meer in trek dan ooit. Met veel nieuwe natuursporters is dit goed waarneembaar op de 225+ officiële Nederlandse MTB routes. Deze routes worden veelal onderhouden door lokale clubs / verenigingen die voornamelijk bestaan uit vrijwilligers. Om deze doorgewinterde vrijwilligers de erkenning te geven die zij verdienen, organiseren wij voor het 4e jaar op rij de MTB Trail Awards.

 

Er zijn verschillende categorieën met elk een eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere winnende route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette.

 

De publieksprijs is De Gouden Schop. Deze award wordt uitgereikt aan de route met de hoogste beoordelingsscore en meeste stemmen uit de poll.

 

 

Stemmen op de Gouden Schop 2020/2021 >>> klik HIER


 

De categorieën

De Gouden Schop
Deze publieksprijs is de meest prestigieuze erkenning die een vereniging (routebouwers en/of onderhoudsgroepen) kan ontvangen voor de beste MTB Trail op grond van onderhoud en rijervaring.

- Breng nu je stem uit! >>> Klik HIER

 

Beste nieuwe MTB Trail
Deze award behoort tot de beste nieuwe MTB Trail en hoogste nieuwe binnenkomer in de categorie: 'Onlangs aangelegde routes'.

- Powered by Schwalbe

 

Meest duurzame MTB Trail
Naast rijplezier vinden we het ook belangrijk om routes zo duurzaam mogelijk te maken, zodat iedereen de MTB Trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt onder andere gelet op het voorkomen van verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering.

 - Powered by Shimano

 

Beste MTB Bikepark

Zijn de rijdbare lijnen zonder enige moeite te nemen? Zit er voldoende flow in het park? Hoe staat het met de diversiteit in niveau verschil? Dien je van tevoren zelf het park te shapen of is het altijd in goed staat? Dit zijn belangrijke elementen die meewegen bij de selectie van het beste bikepark van Nederland.

- Powered by Mantel.com

 

Responsible riding / Best MTB trail etiquette

Recreëren doe je niet alleen. Samen met andere recreanten zoals ruiters, wandelaars en vogelaars zijn MTB’ers gast in de natuur. Ondanks de ruim 200 specifiek aangelegde MTB routes is omgang met elkaar minstens zo belangrijk. In tijden van pandemie en drukte des te meer. Met deze prijs belonen we initiatieven die de buitencode en Trail respect op bijzondere wijze ondersteunen.  

- Powered by Cube

 

Aanmoedigingsprijs / Belangenbehartiging

De aanmoedigingsprijs is een uitzonderlijke erkenning voor belangenbehartiging van MTB. Bijvoorbeeld dé vereniging die middels een buitengewoon initiatief het imago van MTB  op positieve wijze heeft weten te beïnvloeden. Of juist de absolute doorzetter(s) die ondanks de nodige tegenslagen zich toch onvermoeibaar hebben hard gemaakt voor de zaak. Dat verdient waardering.

- Powered by BBB Cycling

 

MTB Trail Awards 2020/21 wordt mogelijk gemaakt door:


 

Prijsuitreiking 2020/2021

De verkiezing loopt gedurende het eerste kwartaal van 2021. De bekendmaking van uitslag en datum van prijsuitreiking hangen af van de dan geldende overheidsmaatregelen. Daarom worden die op een later tijdstip bekend gemaakt. Ook over de vorm van prijsuitreiking wordt later een beslissing genomen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, het kan digitaal, middels een video of op het Bikefreak Test festival zijn.

 

 

Over ons

De MTB Trail Awards, die sinds 2017 worden uitgereikt, zijn een initiatief van Robert van Rooijen en MTBroutes.nl. In samenspraak met instanties als IMBA, NTFU, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer streven wij naar duurzaamheid en toegankelijkheid van de routes en sportontwikkeling in het algemeen.