MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Hoe bouw je een wallride?

  • woensdag 4 januari 2023

Al eerder hebben we op deze site berichten geplaatst over Daan van Kampen. Daan heeft op het terrein van zijn opa in Milheeze een mountainbikeroute gebouwd.

En zijn werk is niet onopgemerkt gebleven. Zo heeft hij het afgelopen jaar tijdens de Trail Award de prijs voor "Beste MTB Experience" gewonnen. En sinds een aantal weken is de route van Daan steeds terug te vinden in de MTBroutes.nl Top 10.

Hoe bouw je een wallride?

De afgelopen tijd heeft Daan niet stil gezeten en is zijn route behoorlijk uitgebreid. Niet alleen in lengte, de route bevat inmiddels drie lussen (groen, blauw en rood), maar ook door het bouwen van diverse Technical Trail Features (TTF's).

 

Hoe bouw je een Wallride
Eén van de Technical Trail Features die hij heeft gebouwd is een wallride. Een wallride is een term die zijn oorsprong vindt in het skateboarden. Het is de bedoeling dat een rijder zijn skateboard evenwijdig aan een muur plaatst en erlangs rijdt. Om dit voor een mountainbike mogelijk te maken wordt een meestal houten constructie gebouwd, waar je als fiester probeert zo hoog mogelijk door te fietsen en op het laatst uit te springen.

 

Van de bouw van de wallride op het parcours in Milheeze heeft Daan een video gemaakt. In zijn video zie je het proces van de voorbereiding tot aan het testrijden. En... jij kunt deze wallride zelf rijden op de MTBroute van Milheeze.