MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Milheeze

  • Provincie Noord-Brabant
  • 1,8 kilometer
  • 39 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 1,8 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met palen met in het blauw en rood (lijn voor gevorderden) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Verder zijn er moeilijke extra's, aangeven met rood diamant. 

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

- Hoefweg, Milheeze Plan route

GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.50261, E 5.81172.

Omgeving

De route van Milheeze is gelegen in een kleinschalig bosgebied ten oosten van Milheeze. Dit bosgebied is omringd met akkers en landbouw. Het militaire vliegveld De Peel is op een steenworp afstand van de route. 

Een deel van de hoogteverschillen zijn ontstaan door de laatste ijstijd. De ijskappen kwamen dan niet in Nederland, maar wel was er een poolwoestijn waar de wind vrij spel had. Door deze wind zijn er dekzandruggen ontstaan. Hierop zijn vele jaren later dennen aangeplant voor de mijnbouw in Zuid Limburg. Een ander deel bestaat uit gemengd bos, met een laagte in het midden. 

De route ligt vrij centraal tussen de MTB routes Deurne (Walsberg), Gemert en Ysselsteyn in.

Aard van de route

De route bestaat uit twee lussen met elk een eigen karakter en moeilijkheidsgraad.

De blauwe route (moeilijkheidsgraad gemiddeld) uit korte klimmetjes, kombochten en rollers. 

Ongeveer halverwege de route is er een splitsing naar een optionele, extra moeilijke lus. Deze is aangegeven met een rode diamant en is alleen geschikt voor de gevorderde en technisch begaafde mountainbiker. Deze lus bevat twee drop-offs, met een hoogte van 50 en 100 centimeter, northshore elementen, (tabletop) jumps, rollers en kombochten.  

Het is ook mogelijk om de blauwe lus te blijven volgen. Deze bevat veel flow en enkele uitdagende stukken en is hierdoor voor de meeste mountainbikers geschikt.

Het bijzondere van de route is dat deze zonder machines is gebouwd. Dit heeft anderhalf jaar geduurd.

Extra

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Instagram.

Reacties

Beoordeel route
Joost groeneveld
27 november 2021
Droog

Echt een heerlijk parcour. Het is een korte ronde die lekker loopt. Er zitten spannende elementen in die opgevolgd worden door een lekkere flow of een leuke technische sectie. Heb hem gereden terwijl het drassig was. Ben benieuwd hoe de track gaat zijn wanneer hij droog en hard is!
Zeker een aanrader om hier eens naar toe te gaan.
P.s. als je houd van lange rechte stukken en rustig fietsen moet je hier niet naar toe! Dit is echt het lekkere intensieve interval werk!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
André
23 november 2021
Droog

De route is ontworpen door jongen die tijdens de coronacrisis tijd over had. Van alle ruimte die hij had, heeft hij optimaal gebruik gemaakt. De ronde is kort, maar is erg intensief! De route heeft ook een aantal leuke features als drops en table jumps. Leuk om een keer te bezoeken!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling