MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Help je MTB de winter door

  • zondag 7 november 2021

Eerder dit jaar was er sprake van een grote schaarste in mountainbikeonderdelen door de coronapandemie. Fietsonline.com heeft gelukkig goed nieuws voor de mountainbiker: de schaarse mountainbikeonderdelen (zoals zijn kettingen en cassettes) zijn steeds beter voorradig. 

Help je MTB de winter door

Mooi! Je kunt je mountainbike dus voorbereiden op de winter! Fietsonline.com geeft je 4 tips om ook in de winter door je mountainbike routes te kunnen crossen. 

 

Kleed jezelf warm aan

Bij een ruige mountainbike route door modder en water ben je in de winter het liefst warm gekleed. Overschoenen zijn bijvoorbeeld onmisbaar; ze houden je voeten warm en zijn waterdicht. Je kunt je ook warmer aankleden met thermokleding of door gebruik te maken van arm- en beenwarmers. 

 

Kies voor goede verlichting

Vanaf eind september wordt het langzaam vroeger donker. Dat vraagt om goede verlichting. Kies bij schemering voor een koplamp met minimaal 100 tot 400 lumen en een hoge lux. 

 

Wil je mountainbiken in het donker? Dat kan, maar is wel veel gevaarlijker. In het donker kies je voor een koplamp met een hoge lux, zodat je de route goed kunt zien. Een koplamp met minimaal 400 lumen is zeker aan te raden. 

 

Maak je mountainbike goed schoon tegen pekel

Mountainbiken zonder een vieze mountainbike? Dat bestaat niet. In de winter is de grond veel drassiger, natter en modderiger. Ook krijg je te maken met pekel (de grootste vijand). Je mountainbike schoonmaken, is essentieel om slijtage te voorkomen.

 

Natuurlijk spoel je eerst je mountainbike af met water. De pekel haal je er vervolgens af met een borstel en warm water (daarmee lost het zout goed op). Maak daarna met een ontvetter of bikecleaner je mountainbike goed schoon. Sluit je schoonmaak vervolgens af met wax spray, zo is je mountainbike goed beschermd tegen water en vuil. 

 

Banden

Het najaar en de winter geven je een ander terrein om doorheen te crossen (én misschien zelfs wel sneeuw). Met een brede band met grove noppen die onderling relatief veel ruimte hebben, ben je klaar voor de modder en drassigheid. Durf je het aan om door sneeuw te biken? Kies dan voor brede banden met ijzeren noppen. 

 

Ben je met deze tips klaar voor het mountainbike winterseizoen? Wij wel!

 

Fietsonline.com heeft niet alleen een ruim assortiment met fietsen, maar ook met fietsonderdelen en fietsaccessoires. Als mountainbiker kun je terecht in de MTB-shop van Fietsonline.com met o.a. MTB-banden, aandrijvings- en versnellingsonderdelen en kleding. Klik HIER om naar de shop te gaan.