MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Drie generaties Routeonderhoud…

  • zaterdag 11 november 2023

Ken je dat verhaal van die opa die een stukje bosgrond had…

 

Wij wel! Het verhaal gaat over de familie van Kampen. Kleinzoon Daan maakt op 17 jarige leeftijd een mountainbikeroute in het bos van zijn opa. De mountainbikeroute Milheeze is door Daan zelf bedacht en met de hand gecreëerd in het bosperceel van zijn opa. André (MTB Challenge) maakt daar destijds al een leuke video van.

Drie generaties Routeonderhoud…

Sindsdien zijn de route, de features op de route en het terrein alleen maar uitgebreid. In eerste instantie was het vooral Daan die werd gegrepen door het trailbouw virus. Inmiddels zijn er drie generaties van de familie van Kampen aan het werk op de route. Op de foto zien we de 82 jarige opa van Daan die wekelijks zo’n drie dagen op het parcours is te vinden. Of dat nu is voor lichte onderhoudswerkzaamheden of het aanmoedigen van de lokale jeugd, dat maakt voor opa geen verschil.

 

Een voorbeeld voor ons allen
Want al die prachtige routes kunnen niet zonder de ondersteuning van vrijwilligers. En juist nu in de herfst wordt er weer hard gewerkt aan de verschillende routes in ons land.

Heb jij ook zin om een keertje te helpen meld je dan aan bij een lokale trailcrew.

 

Ontstaan MTBroute Milheeze

Het is al weer zo'n 3 jaar geleden dat de ouders van Daan van Kampen contact zochten met André. De toen 17-jarige zoon Daan had op een stuk grond van Opa van Kampen een anderhalf kilometer lange mountianbikeroute gemaakt.

 

Met dat verhaal op zak reisde André af naar het Brabantse Milheeze en maakte daar de volgende video:  

-

 

 

Anderhalve kilometer is de route al lang niet meer, de route heeft inmiddels een lengte van zo'n drie en halve kilometer. Daan, geassisteerd door zijn vader en opa, heeft verschillende mountainbike features ingebouwd. Zo voegde hij de afgelopen tijd nog een (verborgen) drop aan het parcours toe.

 

Al met al een geweldig particulier initiatief waar veel mountainbikers graag komen om hun skills te oefenen. Ondanks de beperkte lengte scoort de route de laatste tijd hoog in de MTBroute TOP10.

 

Daan en familie bekostigen alles uit eigen zak, maar zijn blij met elke donatie.

Bekijk ook de routedetails en de reviews 👉 MTBroute Milheeze