MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

CUBE Cargo Hybrid uitgereikt aan trailcrew MTBroute Soest

  • zondag 21 april 2024

Tijdens een korte bijeenkomst is zondagmorgen 21 april een CUBE Cargo Hybrid overhandigd aan de trailcrew van de MTBroute Soest. De trailcrew is winnaar geworden van een video-pitch uitgeschreven door CUBE Bikes, MTBroutes.nl en MTB_Challenge. De uitreiking vond plaats op de parkeerplaats De Bergjes in Soest, vlakbij de start van de mountainbikeroute Soest. 

CUBE Cargo Hybrid uitgereikt aan trailcrew MTBroute Soest

📸© Bas de Meijer - BasFotografie.com

 

Vrijwilligers

In Nederland zijn er ruim 260 mountainbikeroutes. Deze routes zouden niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Vrijwilligers, vaak zelf ook enthousiaste mountainbikers, die vele uren van hun vrije tijd inzetten voor het aanleggen, maar vooral ook het onderhouden van de routes. Door het, soms intensief, gebruik van een route, maar ook door de verschillende weersomstandigheden vraagt een mountainbikeroute om onderhoud. Zo blijft een route veilig, goed berijdbaar en vindt er geen onnodige schade aan de natuur plaats. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers zouden de kosten hiervan onbetaalbaar worden. Mede hierom deze blijk van waardering.

 

Video-pitch

Trailcrews van de Nederlandse Mountainbikeroutes hebben in een korte video kunnen aangeven waarom zij graag een Cargo Hybrid Bike willen gebruiken bij het onderhoud aan hun mountainbikeroute. Uit de inzendingen waren 4 video's geselecteerd. Via de website van mtbroutes.nl kon gestemd worden op een van de geselecteerde video's. De trailcrew van Soest is daarbij als winnaar uit de bus gekomen. 

 

📸© Bas de Meijer - BasFotografie.com

 

Uitreiking

Jeannette Amsink (MTBroutes.nl) die namens CUBE Bikes, MTB_Challenge en MTBroutes.nl sprak, benadrukte het grote belang van het vrijwilligers werk. De Cargo Bike werd daarna overgedragen aan Eugen Uppelschoten, coördinator van de MTBroute Soest. Tenslotte kreeg de trailcrew nog twee McLeods die nu gemakkelijk in de Cargo Hybrid over de route vervoerd kunnen worden. 

 

De McLeod is een speciaal bosgereedschap waarmee onder andere geharkt, maar vanwege het gewicht en vorm, ook het pad aangestampt kan worden.

 

📸Klik op een foto voor vergroting

 

After Movie 

André Deunhouwer (MTB_Challenge) maakte van de uitreiking videobeelden voor de AfterMovie die binnekort verschijnt.

 

Vervolg Video-Pitch Actie

Jeannette Amsink, MTBroutes.nl, kondigde tijdens haar toespraak aan dat er een vervolg op deze geweldige actie komt waarbij een trailcrew opnieuw in aanmerking kan komen van een CUBE Cargo Hybrid Bike. Er waren namelijk zoveel enthousiaste reacties van trailcrews, die (nog) niet hebben meegedaan, dat de ACTIE - een samenwerking tussen CUBE Bikes, MTBroutesNL en MTB_Challenge - direct na de zomer herhaald wordt.