MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Aftermovie MTB Trail Awards (deel 5)

  • donderdag 23 september 2021

In deze video de uitreiking van de Award voor de Meest Duurzame Trail aan MOZL (Mountailbike Ontwikkeling Zuid-Limburg)

 

Van de uitreiking van de MTB Trail Awards zijn door André (MTB_Challenge) video opnames gemaakt. Enkele leden van de TrailCrew zijn tijdens de uitreiking geinterviewd om te vertellen over hun werkzaamheden en ervaringen. Dit alles verwerkt André tot een schitterende Aftermovie. 

Aftermovie MTB Trail Awards (deel 5)
foto: @MTBroutesNL

 

De MTB Trail Awards zijn dé jaarlijkse verkiezing voor de mountainbike routes. Er zijn verschillende categorieën met elk hun eigen vakjury, die aan de hand van specifieke criteria een winnaar selecteren. Iedere route ontvangt naast een mooi prijzenpakket een route paal met gouden plaquette. 

 

Winnaar 2020/2021

In de categorie: Meest Duurzame Trail: MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) 

Naast rijplezier vinden we het ook belangrijk om routes zo duurzaam mogelijk te maken, zodat iedereen de MTB Trails optimaal kan beleven. Bij deze categorie wordt onder andere gelet op het voorkomen van verstoring van flora en fauna, ontzien van kwetsbare gebieden en goede bewegwijzering.

 

  • MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) is het toonbeeld van een goede en duurzame samenwerking met Provincie, gastvrijheidssector, lokale fietsenwinkels en het opzetten van zogenaamde trail hubs en de MTB card (vrijwillige bijdrage mtb-ers). met alle stakeholders in de Provincie waardoor het lukt het netwerk aan routes en parken elk jaar weer ietsje uit te breiden. - Powered by Shimano

 

De ingebruikneming van de Shimano Valkenburg Family Ride (Kinderroute) was voor MTB Trail Awards een mooie gelegenheid om tijdens dit feestelijke weekend de meer dan verdiende trofee voor de Meest Duurzame Trail 2020/2021 uit te reiken. Na een inleiding door Robert van Rooijen werd de trofee, een routepaal met plaquette, uitgereikt door Stef Habets van Shimano aan Jean Debeij (secretaris MOZL). De gewonnen prijs krijgt een plekje in het Shimano Experience Centre in Valkenburg. Dit is ook het startpunt van enkele MTBroutes.

 

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.


 

 

Wil je geen van de video's missen of ze allemaal nog eens bekijken?  Abonneer je dan op het YouTube kanaal van: MTB_Challenge Klik HIER!

en... geef dan de video's een duimpje!