MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Valkenburg (Kinderroute)

  • Provincie Limburg
  • 16,0 kilometer
  • 203 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Legenda: Route Afkorting
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 16,0 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met bordjes met in het zwart op een gele achtergrond het kinder MTB-teken (driehoek met daarin poezenkop met daaronder 2 rondjes).

De moeilijkheidsgraad van deze route is groen (makkelijk).

Startlocatie

Je kunt starten bij:

  • Shimano Experience Center, De Leeuwhof 2, 6301 KZ in Valkenburg Plan route
GPS track
Download alle GPX bestanden (zip) Download route GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 50.86569, E 5.82155.

Omgeving

Het Limburgs Heuvelland is een streek in het zuiden van Nederland, die gekenmerkt wordt door een heuvelachtig landschap. Het Heuvelland wordt gevormd door uitlopers van de Ardennen en de Eifel. De hoogste toppen reiken net boven de driehonderd meter. De Vaalserberg is met 322,4 m boven NAP het hoogste punt van Nederland. Het natuurlijke landschap in het Heuvelland wordt gekenmerkt door een afwisseling van bossen, heidevelden, akkers, weilanden en boomgaarden.

Het Limburgse Heuvelland is niet alleen bekend vanwege het natuurschoon, maar ook vanwege de rijke cultuurhistorie. Diverse plaatsen hebben een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Aard van de route

De Family Ride is een mountainbikeroute voor de hele familie. De route gaat door het prachtige gebied in en om Valkenburg. Het gebied is groen, schilderachtig en bevat enkele (prettige) hellingen voor de beginnende mountainbiker. 
De route start vanaf het Shimano Experience Center (Par'Course). Je vindt hier alle faciliteiten voor een perfecte fietstocht. De route heeft een lengte van 16 kilometer en is een variant op de Valkenburg Houthem route. De route is in tekorten tot 10 kilometer. De route is geschikt voor jeugd en gezinnen met kleinere kinderen.

Info

Visit Zuid-Limburg, 0900-5559798

Extra

Voor opmerkingen, suggesties over de bewegwijzering of de tracks, kun je bellen of mailen met het Routepunt Zuid-Limburg (043-609 8500). 

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Klik op het vignet en je wordt door gelinkt naar de donatiepagina.

Advertentie

Heb je deze route al gereden en geregistreerd in jouw "MTB Challenge"?
Dan verdien je deze badge in je virtuele prijzenkast.

 

De badge wordt je aangeboden door

Reacties

Beoordeel route
Joris
12 februari 2022
Droog

Goede afwisseling voor de jongste kinderen om kennis te maken met mountainbiken.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Jeannette
18 september 2021
Zonnig

Leuke nieuwe route. Geen technische trails, maar vooral over gravel en asfalt. Zoals de route naam al aangeeft: voor de gehele familie. De route is in te korten naar 10 kilometer.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling