MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

1.000 bomen van mountainbikers voor de Schadijkse Bossen

  • dinsdag 31 januari 2023

Zaterdagochtend 14 januari hebben zo’n 13 mountainbikers van Stichting Mountainbike Promotie Noord-Limburg hun sportoutfit ingewisseld voor regenkleding en laarzen.

1.000 bomen van mountainbikers voor de Schadijkse Bossen

Zij melden zich in de Schadijkse Bossen bij het Limburgse America om samen met een aantal boswachters van Staatsbosbeheer 1.000 dennen te planten in een bosperceel.

 

Donaties voor veelgeprezen mountainbikeroute
Sinds bijna 10 jaar beheren de vrijwilligers van stichting Mountainbike Promotie Noord-Limburg de veelgeprezen mountainbikeroute in de Schadijkse Bossen bij Meterik.

 

 


Van heinde en verre komen mountainbikers hiernaartoe om de uitdaging van het pittige parcours aan te gaan. Veel mountainbikers waarderen de route én vooral ook het onderhoud van de route door de vrijwilligers. Daarom zijn zij vriend van de route geworden en geven zij een donatie voor het onderhoud. Datzelfde doen diverse bedrijven. Met die ondersteuning worden de kosten van het onderhoud en beheer van de MTB-route door het team van ca 25 vrijwilligers gedekt.

 

1.000 nieuwe grove dennen langs de route
Voorzitter Jac Jeurissen verwoordt het als volgt “Wij zijn als mountainbikers zeer dankbaar dat wij gebruik mogen maken van de natuur, dat is zeker niet vanzelfsprekend, wij investeren daarom ook graag mee in het behouden en versterken van die natuur”.
Nu de mogelijkheid zich voordeed heeft de stichting namens alle mountainbikers 1.000 grove dennen geschonken. Ralf van Bree is als boswachter van de Schadijkse Bossen ook verheugd: ”Het is een mooi initiatief dat vol enthousiasme is uitgevoerd. In de toekomst kunnen de mountainbikers de ontwikkeling van de dennenbomen en het nieuwe bos volgen terwijl ze er met hun mountainbike omheen fietsen”.

 

Lees meer  MTB de Schaak (MTBroute Horst)