MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Veluwe 110KM (Combi Routes)

  • Provincie Gelderland
  • 110,2 kilometer
  • 1224 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
  • Vignet vereist
Legenda: Route Startpuntroute
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 110,2 kilometer.
De rijrichting is linksom (CCW).
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het zwart (deel MTB route Apeldoorn) en in het blauw (deel MTBroute Rheden) het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Parkeerplaats hoek Oude Arnhemseweg / Groenendaalseweg, 7361 TW in in Beekbergen Plan route (Vlakbij Restaurant de Woeste Hoeve)
  • Bike and Eat, Eerbeekseweg 12A, 7371 CG, in Loenen Plan route
GPS track
Download alle GPX bestanden (zip) Download route GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 52.10161, E 5.95167.

Omgeving

Bij de Veluwe denken we meteen aan bos, maar er is méér. Heidevelden, zandvlakten, landgoederen en weidegronden tot aan de horizon. Het is een prachtig gebied.

In het hart van het gebied ligt een samenzwering van zand en wind: het Kootwijkerzand. In de boswachterij Ugchelen-Hoenderloo gaan natuur en houtoogst hand in hand. En het Speulderbos staat bekend om zijn eeuwenoude 'dansende' bomen. In het zuidwesten van de Veluwe gaan stuwwalbossen van eiken, beuken en berken langzaam over in akkers en graslanden.

De Veluwe is ook dé plek om wild te zien. De Nederlandse big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte.

Aard van de route

Deze Veluwe 110K route is geen route zoals de andere routes die we kennen op MTBroutes.nl, maar een combinatie van twee gemarkeerde routes, namelijk de MTBroute Apeldoorn en de MTBroute Rheden.

Wat deze route uniek maakt is de lengte van 100+ kilometer en het feit dat er daarnaast 1000 hoogtemeters bedwongen moeten worden. Een echte MTB uitdaging dus.

 

De totale route is een lange, pittige, natuurlijke en avontuurlijke route dwars door het uitgestrekte natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom. De route Apeldoorn bevat zowel pittige klimmetjes, waarbij flink wat hoogtemeters overbrugt moeten worden, als de wat meer brede paden langs zandverstuivingen, heide, vennen en bossen.
De route Rheden is technischer en is voorzien van meer singletracks.

De totale route is zeer afwisselend met veel klimmen, technische passages maar ook lange vlakke stukken en vergezichten.

Extra

De route is zoals aangegeven volledig bepijld omdat deze bestaat uit twee permanente routes. Wel is het handig om de route ook op GPS mee te nemen, dit om verwarring bij de diverse aanrijd- en verbindingsroutes te voorkomen.
Voor een beoordeling en/of opmerkingen ten aanzien van de individuele routes verwijzen we naar de routepagina's van deze routes.

Vignet informatie

Om de route te mogen rijden is een vignet nodig. Een jaarvignet kost € 12,00 en voor een dagkaart betaal je € 3,50. Meer info: Klik HIER.

Advertentie

Bike and Eat in Loenen is ongetwijfeld de beste plek vlak langs de routes op de Veluwe om gezellig en heerlijk te eten. Ook bieden zij de mogelijkheid om mountainbikes te huren! Daphne maakt de lekkerste, verse broodjes en Barney weet alles wat je maar wil weten over fietsen!
MTBroutes Tip: Huur een E-MTB en geniet van 100 KM mountainbike plezier. Bekijk de video Meer info: Klik HIER.

Reacties

Het is niet mogelijk om voor deze combinatie route reacties te plaatsen. Dit is alleen mogelijk bij de individuele routes van Rheden en Apeldoorn.

Er zijn nog geen reacties geplaatst voor deze route.