MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Hoek van Holland

  • Provincie Zuid-Holland
  • 5,1 kilometer
  • 47 hoogtemeters
  • 0,00 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 5,1 kilometer.
De rijrichting is linksom (CCW).
Markering

De route is gemarkeerd met palen met daarop in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Helaas worden de bordjes regelmatig verwijderd door de lokale anti-MTB brigade. De route is echter goed te volgen.

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Polderhaakweg, 3151 XS in Hoek van Holland Plan route
GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.95892, E 4.1809.

Omgeving

De route is gelegen in de Oranjepolder. Een mooi stukje polder te midden van het Westlandse kassengebied en de Rotterdamse haven. Een deel van de Oranjebuitenpolder, de Oranjeplassen, is deels toegankelijk voor bezoekers en ingericht voor recreatie.

Aard van de route

In de Oranjepolder is een leuk, technisch parcours gerealiseerd. Er is geprobeerd zo goed mogelijk gebruik te maken van het terrein. Omdat de polder helemaal plat is, zijn er door middel van het toevoegen van duizenden kubieke meters grond enkele hoogteverschillen aangebracht.

Extra

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook.

Er is een dringende behoefte aan vrijwilligers voor de route. Daardoor laat de onderhoudstoestand van de route soms wat te wensen over. Rijd jij hier regelmatig en heb je wat uurtjes over om te ondersteunen, meld je dan aan via het mailadres.

Reacties

Beoordeel route
Jasper
25 februari 2024
Zonnig

Leuk om een keer gedaan te hebben, maar het is dat het blubberig was, waardoor het nog een uitdaging was. Denk dat het een goed starters parcours is en voor kinderen ook te doen.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling