MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Veere

  • Provincie Zeeland
  • 34,8 kilometer
  • 170 hoogtemeters
  • 2,63 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 34,8 kilometer.
De rijrichting is rechtsom (CW).
Markering

De route is gemarkeerd met palen met in het oranje het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Parkeerplaats Kanaalweg Westzijde, 4351 RG in Veere Plan route
    Het startpunt ligt op een groot parkeerterrein waar het betaald parkeren is.
GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.54579, E 3.666.

Omgeving

De route is gelegen nabij Veere, een prachtige historische stad vol met bezienswaardigheden, winkels en natuur. De omgeving van Veere is uitstekend om in te wandelen, fietsen of varen. Aan de jachthaven kan je op een van de terrassen zitten waar je zicht hebt op de binnenkomende en uitgaande boten. Kortom een stad vol geschiedenis en beleving.

Aard van de route

De mountainbikeroute Veere is voor 75% verhard en voor 25% onverhard. Je start de route in de richting van het sluizencomplex Veere. Steek deze sluizen over via de vrije sluis. Nadat je de sluizen bent gepasseerd ga je linksaf achter het oude mijnendepot langs en zie je aan de rand van het weiland het Aalvangerbos verschijnen. 

Je gaat hier rechtsaf en volgt de singletrail langs de weilanden en het Veerse meer. Na enige tijd kom je weer op het fietspad uit. Let op: sommige bochten zijn onoverzichtelijk en smal. Net voor Harbour Village sla je linksaf het bosgebied in. Je rijdt hier langs het water. De verschillende waterstanden beïnvloeden hier de ondergrond. Via het fietspad kom je weer op de onverharde trail. Hier kunnen Schotse Hooglanders lopen. Via het sluizencomplex gaat de route weer naar de andere zijde. Hier volgt een verhard gedeelte langs het pompgemaal en de woonwijk door het Zeeuwse platteland richting Middelburg. Na dit verharde stuk en zicht op de mooie natuur is het tijd voor: De Belt! 
De Belt is een oude vuilstortplaats die natuurlijk afgedekt is. Op deze oude vuilstort liggen mooie singletrails met meerdere lijnen van diverse niveaus. Op deze lijnen vind je kombochten, jumps, northshores en een pumptrack. Handig om eerst een verkenningsronde te rijden om zo in te schatten wat past bij jouw technisch niveau. Na De Belt gaat het via de verharde weg richting de Veerse Poort. 

Je rijdt nu langs de N57 en over de geluidswal. Ook hier kun je je skills testen op de daar gelegen BMX baan. Na de kombochten, klimmetjes en tafels vervolg je onverhard je weg richting de voetbalvelden van Zeelandia. Let op: dit is een honden losloopgebied. Nu volgt weer een verhard gedeelte om uiteindelijk weer uit te komen in het Veerse bos en via het mooie vestingstadje Veere richting de start locatie te rijden. 

Extra

De route is een onderdeel van een Route Netwerk Walcheren.

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook MTB Zeeuwse Kust.

Donatie

Voor deze route is geen vignet verplicht, echter wordt een (jaarlijkse) vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld. Van de opbrengst kan de route onderhouden worden. De onderhoudsgroep(en) bestaan volledig uit vrijwilligers, rijders zoals jij. Wil je ook af en toe meehelpen? Meld je dan aan.

 

Scan de QRcode met de camera van je telefoon, open de betaallink en maak je donatie over. Je kunt ook op de QRcode klikken om een betaallink te openen.

Reacties

Beoordeel route
Nike
10 april 2024
Zonnig

Als je een technische trail zoals in Zuid Limburg verwacht dan zijn je verwachtingen niet goed. Route Veere is een prachtige route door mooi Walcheren. Ik heb hem op de gravelbike gedaan en dat was nog best een uitdaging. Rustige veldwegen en stukjes door het bos.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Jacob
13 november 2023
Regen

Enige hoogtepuntje en droge stuk was bij de Belt. Voor de rest een paar kleine stukken door het gras (sompig). Langs het Veerse meer is een mooi gezicht. Veel over asfalt.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Martijn
27 oktober 2023
Druilerig

Vandaag de route gedaan in natte omstandigheden. Dat kan deze route eigenlijk niet aan. De 'MTB delen' bij de sportvelden in Middelburg en bij aankomst in het bos bij Veere en ook achter de sluis bij Veere waren echte glibberige plasserige moddersporen. Heel veel water! De Belt is echt leuk. Qua omgeving is de route bij Renesse aansprekender/ interessanter vond ik. Toch was het vermakelijk en leuk om te doen, ik stoorde me niet aan de wat langere 'verbindswegen' over betonplaten of boerenwegen.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Ruud
3 september 2023
Zonnig

Geen MTB route maar prima om op vakantie een leuk toertje te maken. Goed bewegwijzerd.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Michelle
3 september 2023
Zonnig

Mooie omgeving en bike park maakt het een MTB route. Verder is er vooral asfalt, maar toch de moeite om te fietsen als je in deze omgeving bent.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Gerando
21 februari 2023
Bewolkt

Leuke rit om de omgeving te zien. De stukken bos zijn een aangename afwisseling van het asfalt. Bikepark in Middelburg is een zeer gave toevoeging aan de route.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Marc
17 december 2022
Zonnig

Dit kan je eigenlijk geen mtb route noemen. Een paar stukjes zijn leuk en uitdagen maar verder is het grootste gedeelte gewoon. een geasfalteerd fietspad.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Phillip
3 december 2022
Droog

Route heeft mooi paden helaas iets teveel verhard maar je kan niet alles willen toch. Veerse bos mooi pad,zeer mooi deze tijd van het jaar. Lekker drassig op sommige stukken.Bos bij harbor village langs Veerse meer ook glibberig en sommige stukken best technisch.
Leuke route dat aansluit op de rest van walcheren,een mooi uitbreiding in mijn ogen

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling