MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Middelburg

  • Provincie Zeeland
  • 16,4 kilometer
  • 84 hoogtemeters
  • 2,76 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 16,4 kilometer.
Markering

De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

- Minnaar Wielersport, Laan der Verenigde Naties 1C, 4334 ES in Middelburg

GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.50549, E 3.60038.

Omgeving

De mountainbikeroute Middelburg ligt rondom de gelijknamige plaats Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. Middelburg is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad heeft een rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet.

Middelburg dankt zijn naam aan het feit dat het ooit de middelste burcht van Walcheren was. De stad ontwikkelde zich tot een handelscentrum. Ten tijde van de VOC was Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. De mountainbikeroute gaat over verharde en onverharde wegen, voert over een oude vuilstortplaats en brengt je langs bunkers en tankversperringen, bos en duin en langs het water.

Aard van de route

Vanaf de startplaats volg je het fietspad in de richting van het Amaliapark. Door dit park loopt een onverharde trail. Na het Amaliapark gaat de route langs de oude watergangen van Middelburg, over verharde wegen, richting het Kanaal door Walcheren. Aan het eind van het fietspad is er de keuze om de mountainbikeroute Middelburg (groene bordjes) te vervolgen of om de route te verlengen richting de mountainbikeroute Vlissingen (groen/rode bordjes).
De route Middelburg gaat verder langs het Kanaal door Walcheren richting de Korendijk. Deze dijk loopt langs de oude binnenhaven van Middelburg. Je ziet hier woonboten en jachten. Aan het einde van de Korendijk volgt een stukje kasseienstrook.

De route gaat verder via verharde wegen richting de oude vuilstort. Langs en op deze oude vuilstort liggen mooie singletracks met 2 lijnen. De groene lijn is de makkelijk lijn en de zwarte lijn is moeilijker en bevat Technical Trail Features (TTF’s), zoals kombochten, jumps en North Shores.

Na de voormalige vuilstort gaat de route via verharde wegen richting Veerse Poort. Langs de N57 gaat de route langs en over de geluidswal. Onderweg kom je een BMX baan tegen waarop je je skills kunt testen. Na de kombochten, klimmetjes en tafels gaat de route richting de voetbalvelden van Zeelandia. Let op: Dit is een honden losloopgebied. De route loopt hier over grasstroken  (kunnen in natte periodes afgesloten zijn) en door groenstroken richting het Brigdamsepad. Dit is een smal onverhard fietspad dat is omgeven door mooie weilanden en natuur. Over verharde binnenwegen gaat het vervolgens weer terug richting het Amaliapark.

Extra

De route is een onderdeel van een Route Netwerk Walcheren.

Onderhoud en ontwikkelingen aan de route zijn te volgen via Facebook MTB Zeeuwse Kust.

Reacties

Beoordeel route
Willem
22 juli 2020
Zonnig

Een leuke stadsroute. Een paar goeie technische singletracks, met als ultieme verrassing een uitstapje op de Belties; een schitterend parcours (met blauwe, rode en zwarte tracks) op de oude vuilstort van Middelburg. Dit vergoedt de vele vlakke asfaltkilometertjes.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Ralph
20 juli 2020
Droog

In de stad missen er een paar routebordjes, dus dat was wel een beetje zoeken, in combinatie met de GPX route kwam het uiteindelijk allemaal goed. Leuk, vlakke route.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Tiemen
10 juli 2020
Zonnig

Het is een leuke route voor de beginnende fietser maar heel technisch is hij niet. Dit is mijn Hometrail dus rijd hem vaak maar meestal doe ik het stukje bij de voetbalvereniging zeeladia als opwarming en rij daarna door naar de belt! Dat is namelijk wel heel tof heel technisch respect voor de vrijwilligers daar!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Theo
22 juni 2020
Zonnig

Route gefietst vanaf de camping ijn Zoutelande icm de route van Vlissingen. Normaal rijd ik de routes in Twente en Drenthe. Inderdaad bestaat de route uit veel asfalt maar daar ontkom je niet aan in Zeeland. Rondje De Belt is fantastisch mooi om te fietsen! (Zelfs op maandag waren de parcourbouwers nog druk bezig) Wat ik wel vreemd vond was dat een deel vd route dwars door Middelburg gaat, was daar een aantal keren de route kwijt.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
LORD CRANK
13 juni 2020
Zonnig

Alleen het stukje bikepark op de Belt is de naam mtb route waard. Dit was gewoon een toerfiets rondje met een mini stukje off road plezier. De bewegwijzering is wel goed gedaan.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
wesley
30 mei 2020
Zonnig

route voornamelijk asfalt met stukken onverhard ertussen. waar de stukken onverhard zijn, is er echt optimaal gebruik gemaakt van de omgeving. Kombochten, drops, etc... dat is erg leuk.

Helaas overgrote deel asfalt...

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Luuk van Kampen
26 mei 2020
Zonnig

Voor iedereen die klaagt over de weg, we wonen nou eenmaal in Zeeland dus als je een route van meer dan 10KM wilt is dit onvermijdelijk.
Ik woon aan de route dus rijdt hem vaak. De belt is in mijn mening het beste wat Zeeland te bieden heeft aan allround. Petje af voor de vrijwilligers daar!
Daarnaast zijn de technische stukken rond Zeelandia Middelburg ook leuk dus al met al een goede aanwinst voor Middelburg. (beoordeling gaat voornamelijk over het stuk van de belt t/m de Veersche Poort)

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Collin
25 mei 2020
Zonnig

Een mtb-route paaltje naast een fietspad maakt nog mtb-route. De plekken waar je singletrack rijdt zijn best wel leuk maar de stukken weg gooit roet in het eten.

De Belt is super en rij liever 5x de Belt achter elkaar dan 1x de gehele route.

Het probleem met dit soort routes is dat je mensen op singletracks tegen gaat komen op normale fietsen en mensen zonder helm want “de rest was gewoon over de weg”

Wil je een makkelijke route met mooie stukken weg dan is het zeker wel interessant.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Tijmen
24 mei 2020
Droog

Deze route loopt langs mijn huis dus ik rij hem best vaak. Leuke route maar weinig offroad stukken. De offroad stukken die er zijn zijn wel heel leuk en best technisch maar jammer dat het vooral gewoon fietspaden zijn waar je over rijd. De Belt is by far het leukste offroad stuk en dit is op zich ookal een leuk rondje om van de rest van de route te rijden. Ook de andere onverharde stukjes zijn leuk met wat jumps, drops, heuveltjes en veel bochtenwerk. Leuk dus maar jammer dat er veel asfalt is.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling