MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Burgh-Haamstede (Gravel)

  • Provincie Zeeland
  • 39,8 kilometer
  • 225 hoogtemeters
  • 2,42 sterren
Hoogteprofiel:
Routevideo:
Lengte van de route
De route heeft een lengte van 39,8 kilometer.
De rijrichting is linksom (CCW).
Markering

De route is gemarkeerd met palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes)

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Parkeerplaats De Schelphoek Nationaalpark Oosterschelde, Schelphoek, 4675 RB in Serooskerke Plan route
  • Parkeerterrein Strand Westenschouwen, Duinpad 71, 4328 PK in Burgh-Haamstede Plan route
GPS track
Download GPX

Er is een GPS-track bestand beschikbaar.

De startcoördinaten zijn: N 51.69821, E 3.81011.

Omgeving

De mountainbikeroute Burg-Haamstede ligt op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Het eiland is grotendeels vlak en delen liggen onder het zeeniveau. Op de westpunt is een duingebied de 'Kop van Schouwen' waarvan het hoogste punt ongeveer 42 meter boven de zeespiegel ligt. Het eiland is in trek bij toeristen. 

Aard van de route

De route Burgh-Haamstede is een toeristische mountainbikeroute, bedoeld om het gebied te verkennen, of als opwarmertje voor mountainbikeroute in de Boswachterij Westenschouwen. 
Deze route laat een gevarieerd beeld zien van de Kop van Schouwen. Zowel de duinen als de Oosterschelde komen voorbij. Vanaf de Schelphoek bij Serooskerke voert de route via een dreef langs boerenland en een trekvlot naar Noordwelle. Vanaf daar volg je het pad langs het natuurgebied aan de Lagezoom in de richting van Haamstede. De route buigt echter af in de richting van de vroongronden om zo naar Renesse te gaan. Via de Oude Moolweg kom je in de duinen terecht en volgt deze tot aan het Duinhoevepad. Daar vandaan voert de route langs de Meeuwenduinen naar Haamstede om via Burgh uit te komen in de Boswachterij Westenschouwen. Via de voet van de Oosterscheldekering kom je langs de Oosterschelde (met de Polmpetoren) weer uit bij De Schelphoek vanwaar nog een extra lus gemaakt kan worden langs de zuidkust van Schouwen-Duiveland naar Zierikzee. Beide routes samen hebben een lengte van 67 kilometer.

Extra

Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering direct op het Meldpunt van Routebureau Zeeland. Zo blijven alle routes up-to-date en toegankelijk.

Reacties

Beoordeel route
Marijn
4 mei 2024
Zonnig

Ga hier vooral heen om Schouwen-Duiveland te ontdekken! Wat een prachtige omgeving -vooral met de opkomende ochtendzon- om met de MYB doorheen te fietsen. Verwacht inderdaad geen uitgebreide single tracks, maar wél het gevarieerde Zeeuwse landschap. Mooi werk van de routebouwer!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Bjorn stolte
10 december 2023
Druilerig

Leuk rondje op de gravel, of als je even meters wilt maken op de MTB voor of na het MTB parcours in de duinen. Je komt langs verschillende mooie plekken in dit prachtige gebied. Ondergrond deels verhard/weg, deels gravel fietspad en wat grasland (weiland en berm). Even overvaren met het trek-vlot in het weiland is geinig. Stuk berm langs de N weg is niet heel fraai, wel goede training.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Martijn
20 augustus 2023
Zonnig

Deze route is als fietstochtje echt wel leuk en brengt je op mooie plekkies. Er zijn een paar stukjes die je dan nog wel MTB paadjes kunt noemen, verder is het gewoon over wegen/fietspaden/dijken. Het graspad langs de N weg is inderdaad nogal matig, maar ja. Ik heb de andere (echte?) MTB route(s) verder links laten liggen want het leek me nogal mul zand... Ik ben gewoon in chillmodus tussen de vele medeweggebruikers door gecruised en heb lekker om me heen gekeken, genoeg moois te zien!

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Thijs Bloemendal
19 augustus 2023
Droog

Het is geen mbt of gravel route te noemen. 90% is asfalt. Het stuk langs de N weg loopt totaal niet. Word ook erg weinig gereden.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Laurens
10 augustus 2023
Zonnig

Voor een mooie ochtend kan je deze route combineren met Zierikzee. Vandaag gereden en dan kom je op 71 km. Mooie omgeving. Zee en bos en dorpjes. Helemaal mooi. Verwacht geen mtb single track. Mooi is de route en voor herhaling vatbaar.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Eelco
27 juni 2023
Zonnig

Leuk rondje met verassende stukken. Het is echt een kennismakingsrondje van Burgh-Haamstede. Makkelijk te fietsen met de MTB. Ik vind het echt een aanrader om rustig te doen. Verassend op de route is een kleine touw pondje...

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling
Jitse
29 april 2023
Bewolkt

Geen MTB-route (grootste deel kan ook op racer met 28mm, paar kleine stukjes zijn gravelniveau), maar wel de ideale fietstocht om verliefd te worden op Schouwen. Combineren met 3x Westenschouwen en je hebt een topochtend. Let op bij Schelphoek: Zierikzee heeft zelfde kleur bordjes.

Zwaarte parcours
Techn. moeilijkheid
Hoogteverschil
Bewegwijzering
Alg. beoordeling