MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Zo kun je je mountainbike-uitrusting meenemen zonder rugzak

  • donderdag 2 juni 2022

Een rugzak is zwaar, zit in de weg en zorgt vaak voor een bezwete rug. Heb je dat allemaal echt nodig tijdens een korte rit van twee uur? Wij denken van niet. Wel is de kans groot dat je je uitrusting of een gedeelte, inclusief je pasjeshouder, ervan mee wilt nemen tijdens het mountainbiken. Dit kun je gelukkig gewoon doen zonder rugzak, lees hieronder hoe je dit doet! 

Zo kun je je mountainbike-uitrusting meenemen zonder rugzak

Verborgen tools 

Als je veel in modderige omstandigheden rijdt of gewoon een schoner uiterlijk wilt, wil je misschien gereedschap en reserveonderdelen uit de weg verstoppen. Met OneUp's EDC (Every Day Carry) kun je gereedschap opbergen in de stuurbuis van de vork en het bedrijf produceert nu een EDC-minipomp met groot volume met ruimte aan de binnenkant voor een volledige gereedschapsset. Een minder elegante maar goedkopere oplossing is de Fork-kurk, een verstelbare plug die je op de bodem van de vorkbuis steekt. Je kunt niet naar de top zoals bij de OneUp EDC, maar er is net genoeg ruimte in de stuurbuis voor reserveonderdelen en een kleine multi.

 

Zakken

Koop een korte broek of een jersey/jas met zakken. Het klinkt als een no-brainer, maar veel shorts hebben geen zakken. Je kunt een telefoon, pasjeshouder heren, gereedschap en zelfs een tube en een kleine waterfles in een zak stoppen zonder dat het te veel klappert. Als je in de winter rijdt, doe deze bederfelijke artikelen dan eerst in een ritssluitingszak. 

 

Frametassen

Je kunt ook een tas aan je frame bevestigen en de huidige favoriet onder endure racers is het hergebruiken van een tas die wordt gebruikt voor triatlon, zoals de Lezyne Energy Caddy of Topeak Fast Fuel Tribag. Je hebt onderweg gemakkelijk toegang tot de inhoud en beide kunnen zoals bedoeld op de bovenbuis worden bevestigd of eronder worden verborgen nadat je hierin onder meer je pasjeshouder dames hebt geplaatst. 

 

Frameriemen

Als je je rijkleding niet wilt dragen, kun je deze met een riem aan je fiets vastmaken. Er zijn er heel veel van beschikbaar, maar twee van de beste zijn de Louri Frame-riem en de Backcountry Research Mutherload-riem. Beide hebben ingebouwde schokkoorden om een ​​binnenband of gereedschap vast te houden en zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren, waaronder de onvermijdelijke tartan en rasta.

 

Bidonhouder

Een werkbare bidonhouderbevestiging op je fiets zorgt ook voor voldoende opbergmogelijkheden. De modulaire Ninja-kooi van Topeak heeft een bevestiging voor een buizentas, bandenlichters of minitool en de Syncros MatchBox Tailor-kooi wordt geleverd met een 14-bit-gereedschap en ingebouwde minipomp met hoog volume.

 

Zadeltassen

Traditioneel was een mini-zadeltas hoe je een reservebuis en gereedschap vervoerde. Moderne systemen zijn compacter en zien er strakker uit en sommige, zoals Specialized's Mountain Bandit, zijn echt gestroomlijnd en teruggetrokken. De Mountain Bandit past alleen op een SWAT-compatibel zadel, maar heeft individuele compartimenten voor binnenband, CO2, CO2-mondstuk en bandenlichter.

 

Opbergshort

Je kunt het draagvermogen vergroten door een opbergshort onder je rijkleding te dragen. Specialized's bekroonde SWAT Mountain Liner Bib Shorts heeft drie achterzakken en verschillende kleinere voorzakken voor al je spullen.