MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Wil jij deze zomer ook op avontuur?

  • donderdag 23 juni 2022

Tijdens corona hebben heel veel mensen de natuur ontdekt. De bossen waren overvol en ook het fietsen heeft een grote vlucht genomen tijdens de pandemie. Wie het fietsen en het avontuur wil combineren, kan een mountainbike-route gaan doen. 

Wil jij deze zomer ook op avontuur?

Dat is echter niet eenvoudig want je moet een flinke conditie hebben. Gelukkig hoeft dit geen reden te zijn om deze wegen toch niet in te slaan. Je kunt namelijk eens kijken of elektrische mountainbikes iets voor je zijn. Met deze fietsen kun je lange tochten maken in ruige gebieden zonder dat je helemaal kapot zult gaan. Wij zetten de voordelen van een elektrische fiets voor je op een rijtje.

 

Een elektrische mountainbike geeft je energie
Als je zelf door ruige gebieden moet fietsen, dan zal het niet lang duren voordat je buiten adem bent. Fietsen over heuvels is niet eenvoudig en kost je veel energie. Vandaar dat een elektrische mountainbike een uitkomst is. Deze fiets is voorzien van een sterke motor waardoor jij moeiteloos de ruigste gebieden kunt bestieren. Je kunt langere tochten maken en dus meer van het buitenleven genieten. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je snel zonder aandrijving komt te zitten omdat de batterij heel lang mee kan gaan wanneer deze volledig is opgeladen.

 

Wat maakt een elektrische mountainbike anders?
Net als een reguliere elektrische fiets heren is een elektrische mountainbike voorzien van een motor die extra aandrijving levert tijdens het fietsen. Bij een elektrische mountainbike is de motor in het midden van het frame van je fiets geplaatst waardoor je veel stabieler op de weg ligt. De motor van de mountainbike is ook veel krachtiger dan die van een reguliere fiets. Dat maakt deze fiets zeer geschikt voor lange avonturen in de buitenlucht. Bovendien heeft de fiets minder vering waardoor de fiets meer snelheid kan maken en waardoor je beter kunt sturen en remmen. Dat is van groot belang in ruigere gebieden.

 

Wil jij ook op de fiets naar je werk?
Wie het elektrische fietsen eenmaal ontdekt heeft, zal nooit meer anders willen. Je komt namelijk veel sneller van A naar B op een elektrische fiets en in tijden van zeer hoge benzineprijzen, is elektrisch fietsen de beste manier om te besparen. Wil je naar je werk op de elektrische fiets? Dan kun je ook de elektrische mountainbike gebruiken, of je kiest een van vele andere elektrische fietsen. Je kunt deze kopen in vele soorten en maten, dus kijk goed welk model voor jou het beste is. Je kunt altijd even bij een Stella Testcenter langsgaan om je toekomstige fiets uit te proberen of om advies in te winnen bij een van hun medewerkers. Heb jij je ideale fiets gevonden? Dan kun je hem doorgaans op heel korte termijn in gebruik nemen.