MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Welke zonnebril tijdens het fietsen?

  • maandag 26 juli 2021

Er zijn heel veel verschillende zonnebrillen. Waarbij in het verleden de meeste mensen maar één zonnebril hadden. De laatste ontwikkelingen zijn dat er voor verschillende activiteiten ook een andere zonnebril nodig is. Dit zie je niet alleen alleen bij de dames maar ook bij de heren. Een dames zonnebril kopen is net zo lastig als voor de heren. We zijn op zoek gegaan naar de beste zonnebrillen voor tijdens het fietsen.

Welke zonnebril tijdens het fietsen?

Sportieve zonnebrillen

Eerst is het goed om aan te geven dat, zeker tijdens de zomer, een zonnebril geen overbodige luxe is. Het beschermd je in de eerste plaats natuurlijk tegen het felle zonlicht. Dit maakt ook dat het op de fiets een stuk veiliger is. Omdat je door de zonnebril altijd goed zicht houdt en je niet wordt verblindt. Dat is de basis van een goede sportieve zonnebril. Daarnaast zorgt de bril er ook voor dat je geen last hebt van vliegjes of vuil dat bijvoorbeeld opspat. Zoals je kunt lezen is een sportieve zonnebril geen overbodige luxe.

 

Je kunt tijdens het fietsen gebruik maken van veel verschillende zonnebrillen. Denk hierbij aan de klassieke zonnebril die je voor alledaagse dingen draagt. Dit is een oplossing die sowieso zorgt dat de basis goed is. Je beschermt je ogen tegen het felle zonlicht en zorgt dat de meeste vliegjes en vuil ook niet in je ogen komt. Wil je voor de beste oplossing gaan dan raden wij de sportieve zonnebril aan. 

 

Zonnebril tijdens het MTB’en

Tijdens de gewone fietstochten zijn er meerdere type zonnebrillen die je kunt dragen. Deze doen allemaal hun werk en zorgen dat jij veilig de weg op kunt. Mocht je sportief gaan fietsen, denk hierbij aan bijvoorbeeld MTB’en. Dan raden wij een sportieve zonnebril in. Er zijn een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden bij het uitkiezen van de bril. 

 

Ten eerste is de basis van de zonnebril de pasvorm. Zeker als je gaat MTB’en is het heel belangrijk dat de bril goed zit. Maar dat hij ook tijdens het bewegen goed blijft zitten. De juiste pasvorm is daarom de basis. 

 

Afhankelijke van wat je gaat doen is het type glas ook belangrijk. Bij sportieve brillen is dit altijd van ander materiaal omdat je niet wilt dat er ongelukken gebeuren mocht je met de MTB vallen bijvoorbeeld. Het gaat dan meestal om kunststof glazen. We zien dat vooral de blauwe en grijze gepolariseerde glazen heel geschikt zijn voor tijdens het fietsen. Deze verzachten namelijk de felle zon heel goed.

 

Naast de pasvorm en het glas is het gewicht ook belangrijk. Tijdens het fietsen wil je eigenlijk niet de bril voelen op je gezicht. Je wilt dat je geen last hebt van de zonnebril en dat het eigenlijk op een natuurlijke manier goed blijft zitten. Een lichtgewicht zonnebril is tijdens fietsactiviteiten daarom absoluut aan te raden. 

 

Zonnebril kopen

Wil je na al deze informatie een geschikte zonnebril kopen? Dan hebben wij een goede optie voor jullie uitgekozen. Om de brillen te bekijken klik dan hier