MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Welke fietsaccessoires mag je tijdens je rit niet missen?

  • dinsdag 8 maart 2022

Met de zomer op komst gaan er steeds weer recreatiefietsers op pad. Niets is er heerlijker dan een mountainbike rit met een fietscomputer. Heerlijk crossen door de bossen, langs de kust of op een mountainbike route! Even het hoofd leeg maken en actief bezig zijn. In dit artikel beschrijf ik drie accessoires die komende zomer niet te missen zijn tijdens je mountainbike route!

Welke fietsaccessoires mag je tijdens je rit niet missen?

Met stipt op één, een fietscomputer
Fietscomputers zijn er in verschillende soorten en maten. Zelf vind ik het belangrijk dat er een aantal functies op zitten. Het is handig om in een oogopslag te zien hoe hard en hoe ver je gefietst hebt en hoeveel hoogtemeters je hebt getrotseerd. Persoonlijk vind ik het ook handig om een bepaalde route met een GPX bestand op de fietscomputer te zetten. Op deze manier zie je waar je fietst en volg je een navigatie op het scherm. Zo is er in een oogopslag te zien waar je heen moet op de fietscomputer. Nooit meer een paaltje missen en een verkeerde route rijden!

 

Een goede fietsbril
Tijdens een prachtige rit door het bos op een mountainbike parcours komt er altijd een stuk waar de zon schijnt. Door een fietsbril met UV-filter blijft de route overzichtelijk en zichtbaar. Niets vervelender dan flink op de rem moeten staan of uit de bocht vliegen omdat je het pad niet meer goed kunt zien. Daarnaast is een goede fietsbril ook handig tijdens de dagen dat de ondergrond wat nat is. De spetters modder vliegen soms om je oren, maar de fietsbril zorgt er voor dat jouw ogen beschermd zijn!

 

Reparatieset of een gevulde frametas
Stel je voor... Je zit heerlijk in een rit, alle bochten gaan goed en de snelheid zit er goed in. De ene na de andere hoogtemeter trap je weg, maar tijdens een flinke stijging hoor je ineens een sissend geluid. Ja.. je band is lek! Dat is balen zeg!

 

Hopelijk heb je een goede voorbereiding getroffen toen je van huis wegging en is je frametas of reparatiesetje gevuld met een binnenband, minipomp, multitool en een plaksetje. Je reparatieset is altijd handig en je hebt hem altijd onverwacht nodig. 

 

Gelukkig kun je snel weer verder met je favoriete MTB route!

 

Bonus tip; een bidon en genoeg eten
Neem ook een gevulde bidon en genoeg eten mee. Vooral bij lange afstanden is genoeg eten en drinken belangrijk. Iedereen kent het gevoel van verzuring wel, iets te laat met eten waardoor je de man met de hamer tegen kunt komen. Iedereen wilt het voor zijn. Bijkomend probleem als je nog geen fietscomputer hebt, je kunt de weg nog wel eens kwijt raken waardoor de route langer wordt dan je gepland had.