MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Weekendje mountainbiken? Zo kies jij het juiste hotel

  • zaterdag 4 mei 2024

Ga jij binnenkort heerlijk een weekendje mountainbiken? Dan is het wel belangrijk dat je goed kijkt naar een geschikt hotel. Waar je normaal gesproken kijkt naar bijvoorbeeld de ligging, is het nu veel belangrijker om te kijken naar allerlei andere dingen. Zo is een goed bed bijvoorbeeld belangrijk zodat je na een flinke toch goed tot rust kunt komen, maar is het ook prettig dat je beschikt over een bad of zelfs een jacuzzi op je kamer. 

Weekendje mountainbiken? Zo kies jij het juiste hotel

De warmte zorgt er namelijk voor dat je spieren kunnen ontspannen en je de volgende dag weer vol energie op je fiets kunt stappen. Om ervoor te zorgen dat je het juiste hotel kiest, hebben we een aantal tips voor je. 

 

Wat zoek je in een mountainbike hotel?

Voordat je begint met het zoeken naar een hotel, is het belangrijk om te bepalen wat je precies zoekt. Heb je behoefte aan luxe en comfort of ben je meer op zoek naar een budgetvriendelijke optie, zoals online hotel deals? Wil je dat het hotel dicht bij de mountainbikepaden ligt? Moet er een fietsenstalling zijn en is het mogelijk om fietsen te huren? Denk ook na over andere voorzieningen zoals een spa, restaurant of fitnessruimte. Het is dus wel belangrijk voor jezelf even een lijstje te maken met dingen die je echt belangrijk vindt, zodat je op basis hiervan een eerste selectie kunt maken. We hoeven je namelijk niet uit te leggen dat er ontzettend veel hotels zijn.

 

Locatie is belangrijk

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van het juiste hotel is de locatie. Je wilt natuurlijk niet eerst een flink eind hoeven fietsen of rijden voordat je daadwerkelijk bij het begin van de route aankomt. Daarom is het verstandig om met Google maps goed te kijken waar het hotel ligt en ook te kijken waar de mountainbikeroutes beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld een hele hoop tijd en energie besparen, die je vervolgens kunt gebruiken voor het fietsen zelf.

 

De faciliteiten

We hebben het al even genoemd, maar mountainbiken is best intensief. Het is dus ook wel belangrijk dat je na een flinke tocht even tot rust kunt komen. Stel dat je normaalgesproken altijd een uur of twee naar de sauna gaat, dan is het wel prettig dat er ook een sauna in het hotel aanwezig is. Is dit niet het geval, kijk dan of er in de buurt een sauna te vinden is. Zo kun je online verschillende sauna aanbiedingen bekijken, zodat je alvast een sauna kunt kiezen waar je tijdens je weekendje weg iedere dag na het fietsen even een paar uurtjes gaat ontspannen.

 

Reviews en beoordelingen

Naast alle praktische zaken, is het ook handig om te weten wat een ander vindt van het hotel dat je op het oog hebt. Het is daarom altijd een goed idee om de reviews en beoordelingen van andere gasten te lezen voordat je een hotel boekt. Op die manier krijg je een beter idee van de ervaringen van anderen en kun je bepalen of het hotel aan je verwachtingen voldoet. Let op zowel positieve als negatieve feedback om een weloverwogen beslissing te kunnen maken.