MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Wat kun je verwachten van de meest uitgebreide Univé autoverzekering?

  • vrijdag 19 januari 2024

Sta je op het punt om een Univé autoverzekering af te sluiten? Dan is er een grote kans dat je naar de meest uitgebreide optie aan het kijken bent. De allrisk autoverzekering kan jou namelijk veel gemakken opleveren en in het geval van een ongeval ook niet voor onverwachte kosten komen te staan. Alleen kun je je afvragen of het maandbedrag dan wel bij je past. Je betaalt er immers veel meer voor dan wanneer je voor de basis kiest. Met deze verzekering heb je wel een veel uitgebreidere dekking in een groot aantal situaties. De verzekering dekt niet alleen de aansprakelijkheidsclaims tijdens een ongeval, maar ook de schade aan jouw eigen voertuig. Maar wat moet je nog meer weten? 

Wat kun je verwachten van de meest uitgebreide Univé autoverzekering?
In een groot aantal situaties gedekt

De uitgebreide Univé autoverzekering kan je dekking bieden in een groot aantal situaties. Denk in eerste instantie aan een ongeval die je zelf veroorzaakt. Het rijden op de weg zit vol onvoorspelbaarheden, dus het kan zomaar zijn dat je een keer iets of iemand over het hoofd zit. In dit geval zal de tegenpartij jou aansprakelijk stellen voor de gemaakte schade. De kosten kunnen hoog oplopen. Als er medisch letsel bij zit, dan zijn de rekeningen zelfs nog hoger. De financiële situatie verandert hierdoor aanzienlijk. Maar ook zal de schade aan jouw eigen voertuig in ieder ongeval gedekt worden. Zelfs als er schade is door brand, natuurrampen of diefstal hoef je niet tegen financiële problemen meer aan te lopen. 

 

Een flinke kostenbesparing met de verzekering

Een all risk verzekering voor jouw auto heeft als grootste voordeel dat je hier een flinke kostenbesparing mee kunt krijgen. Iedere maand betaal je meer voor de premie, maar tijdens een ongeval kom je erachter dat het de juiste keuze is geweest. Buiten het eigen risico hoef je immers niets te betalen aan de schade. In eerste instantie denk je dat het bij enkele honderden euro’s blijft, maar bij een ernstig ongeval loopt het steeds verder op. Voordat je het weet, heb je jouw hele spaarrekening nodig om alles te bekostigen. De verzekering neemt deze kosten voor jou uit handen, zodat jij je kunt concentreren op het herstel en het repareren van jouw voertuig. Het kan een last van jouw schouders halen. 

 

Enkele afwegingen om te kunnen maken

Maar hoe weet je dan zeker dat een all risk bij je past? Er zijn een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden. Kijk hiervoor als eerste naar de auto die je hebt. Soms wegen de kosten van de verzekering namelijk niet op tegen de waarde van de auto. Mocht je een tweedehands model hebben, is een WA of beperkt casco vaak al voldoende, terwijl je bij een gloednieuw model zo uitgebreid mogelijk verzekerd wilt zijn. Vergeet ook niet vooraf te bekijken welk eigen risico past. Dit bedrag moet je immers kunnen dragen voordat je een uitkering ontvangt van de verzekeringsmaatschappij. Pas dan heb je de juiste verzekering afgesloten.