MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Waar vind je uitdagende mountainbike routes routes op vakantie?

  • maandag 20 februari 2023

Als fanatieke mountainbiker wil je in je vrije tijd zoveel mogelijk mountainbiken. Dit is niet alleen in Nederland. Ook op vakantie kun je uitstekend mountainbiken. Er zijn namelijk veel landen waar er meer heuvels en bergen zijn. Vaak vind je hier ontzettend veel routes. Voor de beste variatie bezoek je uiteraard een aantal verschillende landen of gebieden. Hier lees je meer over de beste bestemmingen voor mountainbiken op vakantie. 

Waar vind je uitdagende mountainbike routes routes op vakantie?

 

Altijd een uitstekende bestemming beschikbaar
Of je nu kiest voor een vakantie in eigen land of het buitenland, je hebt veel keuze uit bestemmingen met prachtige MTB routes. Op vakantiedealz.nl vind je vaak veel aanbiedingen voor vakanties naar de bestemmingen. Je kunt hierbij je vakantie van tevoren plannen, maar ook kiezen voor een last minute vakantie. Zo kun je vaak goedkoper naar een andere locatie voor het ontdekken van nieuwe MTB routes.

 

Een prachtig gebied dicht in de buurt
Vaak denken we aan een actieve vakantie dicht in de buurt van Nederland. Een van de mooiste gebieden voor mountainbiken en andere outdooractiviteiten is de Ardennen. Dit gebied in België herken je aan de vele heuvels, bossen en rivieren. Je kunt hier in een van de idyllische plaatsjes verblijven. Vrijwel iedere plaats biedt de mogelijkheid om de prachtig natuur te ontdekken. Ook is het mogelijk om van plaats naar plaats te fietsen. 

 

Neem je eigen mountainbike mee met de auto
Een aantal voorbeelden van plaatsen in België die kunnen dienen als uitvalsbasis zijn Bouillon, Bastogne en La-Roche-en-Ardenne. Volg routes naar prachtige uitzichten op de heuvels en geniet na een welverdiende pauze van een uitdagende afdaling. Een ander voordeel van een vakantie in de Ardennen is dat je er met de auto heen kunt. Zo kun je gemakkelijk je eigen mountainbike meenemen. 

 

Mountainbiken door skigebieden
Andere bekende landen voor een actieve vakantie met je mountainbike zijn Duitsland en Oostenrijk. Dit zijn ook bestemmingen waar je met de auto naartoe kunt reizen zodat je gebruik kunt maken van je eigen materiaal. In Duitsland is Hochsauerland bijvoorbeeld een populair gebied om met de mountainbike te verkennen. In het wintersportland Oostenrijk kun je buiten de skiseizoenen uitstekend mountainbiken. Zo kun je in de zomer ook gebruik maken van de liften om maximaal te genieten van de uitzichten en de afdalingen.

 

Mountainbiken door verschillende landen
Buiten deze wat koudere landen, kun je ook in de warmere Europese landen uitstekend op vakantie. Tijdens je vakantie kun je dan genieten van uniekere natuur en prachtige mountainbikegebieden. Een van de mooiste mountainbikegebieden vind je bijvoorbeeld in Slovenië. Hier heb je op veel plaatsen als mountainbiker voorrang op wandelaars. Dit gebied kun je ook vanuit het noorden van Italië ontdekken. 

 

Bezoek diverse landen vanaf een uitvalsbasis
Vanaf diverse startpunten bezoek je meerdere landen tijdens een uitdagende vakantie. Dit is ook mogelijk in andere gebieden in Europa. Denk bijvoorbeeld aan fietsen door de Alpen of door de heuvels van Spanje of Frankrijk. Houd er bij de laatste twee landen wel rekening mee dat het hier doorgaans warmer is.