MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Voordelen van een vakantie met camper

  • dinsdag 26 april 2022

Voor wie op vakantie wil met een optimaal gevoel van vrijheid, is het aan te raden op vakantie te gaan met de camper. Uiteraard is de aanschaf van een camper niet voor iedereen weggelegd, want een beetje camper kan al snel flink in de papieren lopen. Het huren van een camper is dan het perfecte alternatief. Het grote voordeel, is dat je in principe alles bij je hebt op het moment dat je vertrekt. Dus kies je ervoor om een langer te doen over je reis, dan hoef je je geen zorgen te maken over een verblijfplaats. Het enige wat je hoeft uit te zoeken, is waar je de dichtstbijzijnde camperplaats kunt vinden.

Voordelen van een vakantie met camper

Vrijheid

Eén van de grootste voordelen die een vakantie met de camper met zich meebrengt is vrijheid! Je kunt namelijk in principe gaan en staan waar je wilt. Zo kun je wanneer je het ergens zat bent, prima je spullen inladen en doorrijden naar een andere bestemming. Wanneer je dit in het hoogseizoen doet, is het wel verstandig vooraf even wat plekken te reserveren, aangezien je waarschijnlijk niet de enige bent die op vakantie gaat. Zorg er wel voor, dat wanneer je naar het buitenland je goed weet wat er wel of niet wordt gedekt door je camperverzekering. Het kan namelijk zijn, dat noodweer niet wordt gedekt. Het is natuurlijk ontzettend vervelend, dat wanneer jij met je gezin enkele honderden kilometers verderop zit en je wordt getroffen door noodweer of iets anders wat je camper beschadigd. Het is dan wel zo fijn dat er wordt gezorgd voor vervangend vervoer.

 

Kosten

Doorgaans is het op vakantie gaan met de camper een stuk voordeliger dan wanneer je kiest voor een huisje of hotel. Doordat je bij een camper vaak enkel de kosten voor de staplek hoeft te bekostigen, geldt dit bij een huisje of hotel uiteraard niet. Wel is het belangrijk dat je vooraf goed kijkt wat de kosten zijn, want de staplek hoeft niet per definitie ontzettend duur te zijn, maar voorzieningen zoals water en stroom zijn ook essentieel. Wel is het goed vooraf uit te zoeken of je wel welkom bent met je camper. Dit zal doorgaans niet gelden voor de camping zelf, maar wel voor de dorpen en steden in de omgeving. Dit kan een reden zijn waarom deze camping te boeken is voor een spotprijs. Begeef jij je toch in een gebied waar je niet welkom bent, dan loop je het risico op een boete.

 

Verzekering

Net als onze auto, moeten we ook onze camper verzekeren. Om er zeker van te zijn dat alle kosten die je maakt door schade worden vergoed, is het belangrijk goed te kijken welke dekking bij jouw camper past. Bij Diks.nl vind je een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden als het gaat om het verzekeren van je camper. Zorg er dus voor, dat je goed weet wat op je eigen situatie van toepassing is. Kom je er niet helemaal uit, dan kun je altijd een specialist raadplegen, dan wordt het binnen de kortste keren voor je geregeld.