MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Voordelen van een e-mountainbike

  • woensdag 15 september 2021

De elektrische mountainbike wordt, net als reguliere elektrische fietsen, steeds populairder en biedt verschillende voordelen. Zo is een e-mountainbike erg geschikt voor fietsliefhebbers die graag een lange route fietsen maar dit conditioneel niet meer aankunnen. Ook biedt de elektrische versie de mogelijkheid om meer te focussen op de techniek, zonder dat je al te snel moe wordt.

Voordelen van een e-mountainbike

Opladen van de batterij
Belangrijk bij het opladen van de batterij van jouw E-MTB is dat je diepteontlading te allen tijde voorkomt. Het is niet nodig om de accu na iedere korte rit op te laden, maar dit kan ook geen kwaad. Wel wil je diepteontlading echt voorkomen omdat anders de accu defect kan gaan. Zorg er dus voor dat de batterij nooit helemaal leeg raakt. Ook bij weinig gebruik is het belangrijk om de batterij regelmatig op te laden, zeker in de wintermaanden. Het invullen van een energievergelijker helpt je om kosten te besparen op de energierekening. Zeker als je elektrische apparaten in huis hebt die veel energie verbruiken, zoals een elektrische fiets die je veel gebruikt, kan dit maandelijks een mooi bedrag schelen.

 

Samen een tochtje maken
Het grootste voordeel van een elektrische mountainbike is dat je ook op pad kunt met mountainbikers die een betere conditie dan jij hebben. Ga bijvoorbeeld mee met je zoon of dochter, die je eerst niet bij kon houden. Hier vind je gave routes voor mountainbikers van ieder niveau. Als jij een e-mountainbike hebt kun je zelfs de ruigste terreinen trotseren. Je kunt bij de elektrische mountainbike zelf instellen hoe hard de elektrische motor precies moet draaien.

Door deze af te stellen op de fiets van jouw groepsgenoten, kunnen jullie met elkaar en op eigen kracht een schitterende fietstocht maken. De E-MTB zorgt voor een extra steuntje in de rug. Ook is het een prettig idee dat je de motor wat harder kunt laten draaien op het moment dat jij zelf te moe wordt. Zo kom je altijd thuis, zonder dat je helemaal kapot gaat.

 

Beter voor de conditie
Het lijkt of een elektrische MTB niet goed is voor het verbeteren van de conditie, maar niets is minder waar. Een E-MTB helpt je juist erg goed bij het verbeteren van je conditie. Je kunt namelijk nog altijd dezelfde krachtsinspanning leveren als je gewend was, maar bij een hogere snelheid. Je traint je spieren hierdoor anders, op een intensere manier. Wil jij het 'echte' mountainbikegevoel ervaren en de klappen voelen die hard fietsen veroorzaakt op je spieren? Dan kun je de motor gewoon even uitschakelen. Een bijkomend voordeel is dat je de focus meer op techniek kunt leggen wanneer je spieren minder vermoeid raken.